Home Γλυκά Meringue ghost

Meringue ghost

by sidagi.gr
331 προβολές

Υλικά:

Για 4-6 άτομα

4 ασπράδια αυγών
2/3 φλιτζάνι ζάχαρη άχνη
1 κουταλάκι χυμό λεμονιού
1 κουαλιά της σούπας χλιαρό νερό
¼ κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
Καραμελάκια σε μαύρο χρώμα για διακόσμηση

Εκτέλεση:

Τρομοκρατήστε τους όλους ευχάριστα με τα πρωτότυπα γλυκά σας!

Προθερμάνετε το φούρνο να επιβραδύνει, 150 °. Τοποθετήστε μια λαδόκολλα σε ένα μεγάλο ταψί.
Σε ένα μεγάλο μπολ, χρησιμοποιώντας ένα ηλεκτρικό μίξερ, κτύπησε τα ασπράδια αυγών μέχρι να αποκτήσουν απαλές αιχμές.

Στη συνέχεια ανακατεύετε την ζάχαρη με μια κουταλιά σούπας χλιαρό νερό και ρίχνετε σταδιακά στο μείγμα του μίξερ. Ανακατεύετε δυνατά μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη και το μείγμα γίνει απαλό και γυαλιστερό. Προσθέστε τον χυμό λεμονιού και τη βανίλια ανακατεύοντας. Σταδιακά προσθέστε τη ζάχαρη, ένα κουτάλι σούπας σε έναν χρόνο, που κτυπά μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη και το μείγμα είναι σκληρό, πυκνό και γυαλιστερό. Χτυπάμε το χυμό λεμονιού και τη βανίλια.

Μεταφερτέ το  μείγμα σε σακούλα κορνέ. Σχηματίστε τα φαντασματάκια στο ταψί  και με τα καραμελάκια σχηματίστε τα “μάτια” τους και ψήνετε τα πρώτα 5 λεπτά στους 150 βαθμούς και μετά μειώνετε στους 120 βαθμούς συνεχίζοντας το ψήσιμο για 30 λεπτά. Τέλος αφήνουμε να κρυώσουν σερβίρουμε.

 

Απαιτούμενος χρόνος: 40 λεπτά

Σχετικα αρθρα

Θέλουμε την γνώμη σας

* Χρησιμοποιώντας αυτήν τη φόρμα συμφωνείτε με την αποθήκευση και το χειρισμό των δεδομένων σας από το sidagi.gr.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα