Υλικά:
Για 4-6 άτομα
2 μελιτζάνες
1 πιπεριά Φλωρίνης
10 κλωνάρια μαϊντανό
10 κλωναράκια σχοινόπρασο
1 κρεμμύδι ξερό
1 σκόρδο
Ξίδι
Ελαιόλαδο
Αλάτι
Πιπέρι
Εκτέλεση:
Ψήνουμε τις μελιτζάνες στο φούρνο, σε δυνατή φωτιά για 30 λεπτά περίπου. Βγάζουμε από το φούρνο, αφήνουμε να κρυώσει λίγο, τις κόβουμε στη μέση και αφαιρούμε τη ψίχα
Ψήνουμε τις μελιτζάνες στο φούρνο, σε δυνατή φωτιά για 30 λεπτά περίπου. Βγάζουμε από το φούρνο, αφήνουμε να κρυώσει λίγο, τις κόβουμε στη μέση και αφαιρούμε τη ψίχα με ένα κουτάλι.
Βάζουμε τη ψίχα της μελιτζάνας σε ένα σουρωτήρι, προσθέτουμε αλάτι χοντρό και αφήνουμε να στραγγίξει τα υγρά της για τουλάχιστον μία ώρα ανακατεύοντας ανά διαστήματα. Καθαρίζουμε, πλένουμε και ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι, τη πιπεριά, το σκόρδο και το μαϊντανό.
Βάζουμε τη μελιτζάνα και τα λαχανικά σε ένα μπολ και τα ανακατεύουμε. Προσθέτουμε λίγο ξίδι, αλάτι, πιπέρι και ανακατεύουμε ξανά. Τέλος προσθέτουμε σιγά- σιγά ελαιόλαδο ανακατεύοντας μέχρι να δέσει η σαλάτα μας.