Υλικά:
Για 2-4 άτομα
3 καρφάκια γαρύφαλλου
5 – 6 κόκκοι από μαύρο πιπέρι
1/2 κουταλιά του γλυκού σκόνη τζίντζερ
4 κουταλιές του γλυκού μαύρο τσάι
2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
2 κούπες νερό
2 κούπες γάλα πλήρες
6-8 κάψουλες κακουλέ (καρδάμο)
1 ξυλάκι κανέλας
Εκτέλεση:
Ζεστό τσάι με έντονη γεύση που βοηθά για τις κρύες μέρες του χειμώνα
Χτυπάμε στο γουδί την κανέλα, το γαρύφαλλο, το πιπέρι και το κάρδαμο μέχρι να βγάλουν τα αρώματα τους, δεν θέλουμε να γίνουν σκόνη.
Τα ρίχνουμε σε μια κατσαρόλα, προσθέτουμε το νερό και το τζίντζερ και τα ζεσταίνουμε σε μέτρια προς δυνατή φωτιά.
Όταν το νερό πάρει βράση, αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και προσθέτουμε τα φύλλα του τσαγιού.
Σκεπάζουμε με το καπάκι και αφήνουμε το τσάι να βράσει για 5 λεπτά, ανάλογα με το πόσο «δυνατό» θέλουμε να είναι το ρόφημα.
Επαναφέρουμε την κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά, προσθέτουμε το γάλα και τη ζάχαρη, ανακατεύουμε και αφήνουμε το μείγμα να «δέσει» για 4 λεπτά.
Σουρώνουμε σε ένα τσαγερό και σερβίρουμε το τσάι ζεστό σε κούπες ή σε φλιτζάνια του τσαγιού.