Μαστέλο Σίφνου

by sidagi.gr
1,K προβολές

Υλικά:

Για 4-6 άτομα

5-6 κιλά αρνάκι ή κατσικάκι κομμένο σε μερίδες
κόκκινο κρασί
μπόλικο ψιλοκομμένο άνηθο
μπόλια (προαιρετική)
αλάτι
πιπέρι
κληματόβεργες
αλουμινόχαρτο ή λαδόκολλα (αναλόγως που θα ψηθεί)
 

Εκτέλεση:

Η αυθεντική Σιφνέικη συνταγή για την Κυριακή του Πάσχα

Η αυθεντική Σιφνέικη συνταγή για την Κυριακή του Πάσχα

Πλένουμε το κρέας με κόκκινο κρασί. Τα αλατοπιπερώνουμε καλά και πασπαλίζουμε όλες τις μερίδες με άνηθο. Στρώνουμε στον πάτο από το μαστέλο (ειδικό πήλινο σκεύος για το συγκεκριμένο φαγητό χωρίς καπάκι) χιαστί τις κληματόβεργες σχηματίζοντας μία σχάρα. Πάνω από τις κληματόβεργες τοποθετούμε τα κομμάτια του κρέατος. Αν θέλουμε βάζουμε στο τέλος πάνω από τα κομμάτια του κρέατος μπόλια για να μη στεγνώσουν. Το καταβρέχουμε με 1 ½  – 2 ποτηράκια του κρασιού κόκκινο κρασί (αν είναι καθαρό, μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε από αυτό που πλύναμε το αρνί).

Σκεπάζουμε καλά με αλουμινόχαρτο, στο οποίο με ένα πιρούνι ή μαχαιράκι κάνουμε μικρές τρυπίτσες. Το βάζουμε στον ξυλόφουρνο να ψηθεί για 4,5 με 5 ώρες!
Αν θέλουμε να ψήσουμε το φαγητό σε ηλεκτρικό φούρνο το βάζουμε να ψηθεί για μία ώρα στους 200 βαθμούς και μετά συνεχίζουμε το ψήσιμο στους 120 βαθμούς. Επίσης, στον ηλεκτρικό φούρνο αντί να το σκεπάσουμε με αλουμινόχαρτο, το σκεπάζουμε με λαδόκολλα χωρίς να την τρυπίσουμε!

Πηγή : www.diakopes.gr

Απαιτούμενος χρόνος: 120 λεπτά

Σχετικα αρθρα

Θέλουμε την γνώμη σας

* Χρησιμοποιώντας αυτήν τη φόρμα συμφωνείτε με την αποθήκευση και το χειρισμό των δεδομένων σας από το sidagi.gr.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα