Μαρουλοντολμάδες με κόκκινη σάλτσα

by sidagi.gr
572 προβολές

Υλικά:

Για 6-8 άτομα

3 κουταλιές της σούπας μαϊντανός ψιλοκομμένος
3 κουταλιές της σούπας άνηθος ψιλοκομμένος
1 κουταλιά του γλυκού δυόσμος
20 – 25 μεγάλα μαρουλόφυλλα
400 γραμμάρια ντοματούλες ψιλοκομμένες
Αλάτι
Πιπέρι
600 γραμμάρια κρεμμύδια ψιλοκομμένα
250 γραμμάρια ρύζι Καρολίνα
300 γραμμάρια ελαιόλαδο

 

Εκτέλεση:

Πλούσιο και πεντανόστιμο ορεκτικό για την Καθαρή Δευτέρα!

Ζεσταίνετε το μισό λάδι σε κατσαρόλα και τηγανίζετε τα κρεμμύδια για 6 – 7 λεπτά, να μαλακώσουν.
Προσθέτετε το ρύζι, τον μαϊντανό, τον άνηθο, τον δυόσμο, 2 φλιτζάνια νερό και αλατοπιπερώνετε.

Αφήνετε να σιγοβράσουν ώσπου να εξατμιστούν τα νερά και να μισοβράσει το ρύζι.
Στο μεταξύ, βράζετε νερό σε κατσαρόλα και ζεματάτε τα μαρουλόφυλλα για 1 λεπτό το καθένα.

Τα απλώνετε σε καθαρή επιφάνεια και κόβετε το άσπρο σκληρό κοτσανάκι της άκρης.
Βάζετε σε κάθε μαρουλόφυλλο 1 κουταλάκι από τη γέμιση, διπλώνετε πρώτα τις 2 άκρες και τυλίγετε σε ρολά.

Βάζετε σε κατσαρόλα το ένα δίπλα στο άλλο (με το διπλωμένο μέρος προς τα κάτω) και περιχύνετε με τις ντοματούλες και το υπόλοιπο λάδι.
Αλατοπιπερώνετε τους μαρουλοντολμάδες, σκεπάζετε με πιάτο και βράζετε για 30 – 35 λεπτά. Βγάζετε και σερβίρετε αμέσως.

Απαιτούμενος χρόνος: 35 λεπτά

Σχετικα αρθρα

Θέλουμε την γνώμη σας

* Χρησιμοποιώντας αυτήν τη φόρμα συμφωνείτε με την αποθήκευση και το χειρισμό των δεδομένων σας από το sidagi.gr.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα