Υλικά:
Για 4-6 άτομα
4 μεγάλα κόκκινα σαγκουϊνι
2 1/2 κούπες cranberries
3 κούπες ζάχαρη
1 1/2 κούπα νερό
Εκτέλεση:
Εύκολη και απλή μαρμελάδα με έντονο κόκκινο χρώμα
Πλένουμε τα σαγκουίνι και ξύνουμε την εξωτερική φλούδα με ψιλό τρίφτη. Στύβουμε να φύγει ο χυμός και την ψίχα την περνάμε από το ψιλό μέρος για να πολτοποιηθεί.
Αφήνουμε τον πολτό από σαγκουίνι με τα cranberries για μία ώρα σε κατσαρόλα μαζί με τη ζάχαρη. Βάζουμε την κατσαρόλα στη φωτιά, προσθέτουμε το νερό και βράζουμε στην αρχή σε δυνατή φωτιά και κατόπιν τη μετριάζουμε και μαγειρεύουμε για 15 με 20 λεπτά μέχρι να πήξει.
Αφήνουμε να κρυώσει και τοποθετούμε τη μαρμελάδα μας σε γυάλινα δοχεία.