Η γεύση του ροδιού σε αυτήν την μαρμελάδα ρόδι είναι λεπτή, αλλά τόσο νόστιμη. Γίνεται γρήγορα η αγαπημένη μου αρωματισμένη μαρμελάδα. Επιπλέον, είναι πολύ εύκολη να την φτιάξετε.
Δοκιμή ότι η μαρμελάδα ρόδι είναι έτοιμη
Υπάρχουν διάφοροι τρόποι ελέγχου της μαρμελάδας σας. Το πιο αξιόπιστο είναι να χρησιμοποιήσετε ένα ψηφιακό θερμόμετρο καθώς βγάζει την εικασία από τη διαδικασία και διασφαλίζει ότι δεν θα παραμαγειρέψετε την μαρμελάδα και θα διατηρήσετε όλες τις φρουτώδεις γεύσεις της.
Εάν δεν έχετε θερμόμετρο, ένας άλλος τρόπος δοκιμής είναι να βάζετε μερικά πιατάκια στην κατάψυξη όταν ξεκινάτε την παρασκευή μαρμελάδας. Όταν νομίζετε ότι έχει βγει η μαρμελάδα, αφαιρέστε τη από τη φωτιά και κουταλάρετε ένα κουταλάκι του γλυκού σε ένα κρύο πιατάκι. Αφήστε ένα λεπτό και, στη συνέχεια, πιέστε τη μαρμελάδα με το δάχτυλό σας, εάν είναι ζαρωμένη η μαρμελάδα είναι έτοιμη, αν δεν επιστρέψετε στη φωτιά και βράστε για 5 ακόμη λεπτά πριν από τη δοκιμή.
ΥΛΙΚΑ
Για 6-8 άτομα
4 φλιτζάνια ζάχαρη
2 λεμόνια τον χυμό τους
4 φλιτζάνια χυμό από ρόδι
Τα σπόρια από 2 ρόδια
ΕΚΤΕΛΕΣΗ – Μαρμελάδα ρόδι
Για το καθάρισμα των ροδιών
Αρχικά, ρίχνουμε χλιαρό νερό σε ένα μπολ, κόβουμε το ρόδι στα δύο και τα βάζουμε στο μπολ, το αφήνουμε να μαλακώσει λίγο και σιγά – σιγά σπάμε με τα δάχτυλα μα τη σκληρή φλούδα του ροδιού. Αφού το καθαρίσουμε όλο, πετάμε τα ότι περιττό υπάρχει μέσα στο μπολ μας και στραγγίζουμε το ρόδι!
Στη συνέχεια και αφού έχουμε καθαρίσει το ρόδι μας ζουλάμε τα ρόδια να βγάλουν 3 1/2 φλιτζάνια χυμό. Βράζουμε τον χυμό σ’ ένα κατσαρολάκι με τη ζάχαρη για 30 λεπτά σε χαμηλή φωτιά. Προσθέτουμε τα σπόρια και το χυμό του λεμονιού.
Βράζουμε για άλλα 30 λεπτά σε χαμηλή φωτιά μέχρι να δέσει η μαρμελάδα μας (μπορεί να χρειαστεί περισσότερη ώρα). Βράζουμε για να αποστειρώσουμε ένα βάζο και μεταφέρουμε τη μαρμελάδα μας. Τη βάζουμε στο ψυγείο.
Χρόνος Προετοιμασίας: 60 λεπτά
Περισσότερες Συνταγές με Μαρμελάδες:
- Μαρμελάδα γκρέιπφρουτ με cranberries
- Μαρμελάδα με κάστανο
- Μαρμελάδα μύρτιλλο
- Μαρμελάδα μανταρίνι
- Μαρμελάδα με μπανάνα και σοκολάτα
- Μαρμελάδα φράουλα
- Μαρμελάδα λεμόνι
- Μαρμελάδα ακτινίδιο
- Μαρμελάδα ντομάτα