Μανιταρόπιτα

by sidagi.gr
0 σχόλιο 112 προβολές

Υλικά:

Για 4-6 άτομα

1 έτοιμη ζύμη πίτα  ή τάρτα
2 κουταλιές της σούπας βούτυρο  
1 κιλό μανιτάρια κομμένα σε φέτες  
1 μεγάλη σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένο  
Αλατοπίπερο  
1/2 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος 
1/3 φλιτζάνι γάλα 
1/3 φλιτζάνι  sour cream  
2 αυγά, ελαφρώς χτυπημένα  
1 πρέζα κάρδαμο ή μοσχοκάρυδο (προαιρετικά)  
1 κουταλιά της σούπας ψιλοκομμένο φρέσκο μαϊντανό  
1 φλιτζάνι τριμμένο τυρί τριμμένο μοτσαρέλα

Εκτέλεση:

Λαχταριστή μανιταρόπιτα με απλά υλικά για όλες τις ώρες

Σε ταψί για τάρτες καλύπτουμε με αλουμινόχαρτο. Βάζουμε την ζύμη για πίτα μέσα στο ταψί και ψήνουμε για 4 λεπτά στους 220 βαθμούς. Συγχρόνως ρίχνουμε τα μανιτάρια μαζί με το βούτυρο και το σκόρδο σε τηγάνι και τα σοτάρουμε για 30 δευτερόλεπτα. Αφήνουμε στη άκρη. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τα αυγά προσθέτουμε το γάλα μαζί με την sour cream, το αλατοπίπερο, κάρδαμο και το μαϊντανό.

Στη συνέχεια ρίχνουμε τα μανιτάρια μέσα στη ζύμη και καλύπτουμε με το μείγμα αυγού. Πασπαλίζουμε με τη μοτσαρέλα και ψήνουμε για 30 με 35 λεπτά στους 220 βαθμούς με αντιστάσεις.

Απαιτούμενος χρόνος: 35 λεπτά

Σχετικα αρθρα

Θέλουμε την γνώμη σας

* Χρησιμοποιώντας αυτήν τη φόρμα συμφωνείτε με την αποθήκευση και το χειρισμό των δεδομένων σας από το sidagi.gr.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα