Μανιτάρια με ντομάτα και κατσικίσιο τυρί

by sidagi.gr
366 προβολές

Υλικά:

Για 4-6 άτομα

24 στρογγυλά φρέσκα μανιτάρια μεσαίου μεγέθους
1 μικρό πράσο ψιλοκομμένο
1 μικρή ρίζα φινόκιο ψιλοκομμένο
1 ντομάτα ψιλοκομμένη
100 γραμμάρια κατσικίσιο τυρί
50 γραμμάρια σύγκλινο ψιλοκομμένο
1 κουταλάκι του γλυκού σκόνη κολίανδρος
ελαιόλαδο
αλάτι
πιπέρι

Εκτέλεση:

Ζεστό ορεκτικό για κάθε περίσταση…

Κόβουμε τα κοτσάνια από τα μανιτάρια και τα κρατάμε για τη γέμιση.
Βάζουμε σε ένα τηγάνι λίγο ελαιόλαδο σε δυνατή φωτιά και περιμένουμε να ζεσταθεί.

Μόλις ζεσταθεί, ρίχνουμε μέσα τα κεφάλια των μανιταριών, τα αλατοπιπερώνουμε και τα σοτάρουμε.
Μόλις σοταριστούν, τα βγάζουμε από το τηγάνι και τα τοποθετούμε  σε μια πιατέλα ή πιάτο με απορροφητικό χαρτί κουζίνας για να στραγγίξουν και να φύγει η μεγάλη ποσότητα λαδιού.

Σε ένα τηγάνι με λίγο ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά, σοτάρουμε το φινόκιο, τα κοτσάνια από τα μανιτάρια ψιλοκομμένα και το πράσο για 7-8 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν.
Αλατοπιπερώνουμε και πασπαλίζουμε με τον κολίανδρο.
Ανακατεύουμε με το τυρί και το σύγκλινο και την ψιλοκομμένη ντομάτα.
Γεμίζουμε τα μανιτάρια και τα βάζουμε στο φούρνο να ψηθούν για 10 λεπτά.

Απαιτούμενος χρόνος: 25 λεπτά

Σχετικα αρθρα

Θέλουμε την γνώμη σας

* Χρησιμοποιώντας αυτήν τη φόρμα συμφωνείτε με την αποθήκευση και το χειρισμό των δεδομένων σας από το sidagi.gr.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα