Μανιτάρια γεμιστά με καλαθάκι Λήμνου

by sidagi.gr
760 προβολές

Υλικά:

Για 4-6 μερίδες

12 μεγάλα μανιτάρια portobello χωρίς κοτσάνι
400 γραμμάρια καλαθάκι Λήμνου τριμμένο
100 γραμμάρια γραβιέρα τριμμένη
1 αυγό
4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο με λεμόνι
1 κρεμμυδάκι φρέσκο ψιλοκομμένο
1 σκελίδα σκόρδο πολτοποιημένο
50 γραμμάρια γάλα
1 κουταλιά της σούπας μουστάρδα πιπέρι μαύρο τριμμένο
2 κουταλιές του γλυκού δενδρολίβανο

Εκτέλεση:

Λαχταριστό και πικάντικο ορεκτικό για να συνοδέψτε με το κυρίως γεύμα

Ζεσταίνετε μια κουταλιά σούπας από το ελαιόλαδο. Προσθέστε το κρεμμυδάκι, το σκόρδο και σοτάρετε για 4-5 λεπτά μέχρι να μαραθούν. Βάλτε σε ένα μεγάλο μπολ τα τυριά, το αυγό, τη μουστάρδα, το γάλα, τα σοταρισμένα κρεμμύδι -σκόρδο, πιπέρι, το δενδρολίβανο και ανακατέψτε πολύ καλά.

Ετοιμάστε τα μανιτάρια. Αλείψτε ένα ταψί με λίγο ελαιόλαδο και τοποθετείστε τα μανιτάρια. Γεμίστε τα μανιτάρια με τη γέμιση και περιχύστε τα με το υπόλοιπο ελαιόλαδο. Ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 20-25 λεπτά περίπου μέχρι να λιώσουν τα τυριά και να πάρουν χρώμα. Αφήστε 5 λεπτά να σταθούν τα τυριά και σερβίρετε.

Απαιτούμενος χρόνος: 25 λεπτά

Σχετικα αρθρα

Θέλουμε την γνώμη σας

* Χρησιμοποιώντας αυτήν τη φόρμα συμφωνείτε με την αποθήκευση και το χειρισμό των δεδομένων σας από το sidagi.gr.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα