Μανιτάρια φούρνου με μυρωδικά

by sidagi.gr
1,5K προβολές

Υλικά:

Για 2-4 άτομα

1 κιλό μανιτάρια της επιλογής σας (πορτομπέλο, πλευρώτους, φρέσκα λευκά)
2 κουταλιές της σούπας κάπαρη, ξεπλυμένη και ψιλοκομμένα
3 μεγάλες σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
2 κουταλιές της σούπας ηλιέλαιο
3 κουταλιές της σούπας ανάλατο βούτυρο σε θρμοκρασία δωματίου κομμένμο σε κύβους
2 κουταλάκια του γλυκού φρέσκο ​​χυμό λεμονιού
1/4 φλιτζανιού ψιλοκομμένο μαϊντανό

Εκτέλεση:

Απολαυστικό και εύκολο ορεκτικό για όλη την οικογένεια

Προθερμάνετε το φούρνο στους 220 βαθμούς με αντιστάσεις στη τρίτη σκάλα. Σε ένα πυρέξ ρίξτε τα μανιτάρια με κάπαρη, σκόρδο, ηλιέλαιο, 1/8 κουταλάκι του γλυκού αλάτι και πιπέρι. Προσθέστε το βούτυρο κομμένο σε κύβους διάσπαρτα πάνω στα μανιτάρια. Ψήνετε για 15 -20 λεπτά ανακατεύοντας κατά διαστήματα, μέχρι να μαλακώσουν τα μανιτάρια.

Τέλος ανακατέψτε το χυμό λεμονιού και μαϊντανό. Σερβίρετε αμέσως με φέτες ψωμιού και τον χυμό λεμονιού με μαϊντανό.

Απαιτούμενος χρόνος: 20 λεπτά

Σχετικα αρθρα

Θέλουμε την γνώμη σας

* Χρησιμοποιώντας αυτήν τη φόρμα συμφωνείτε με την αποθήκευση και το χειρισμό των δεδομένων σας από το sidagi.gr.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα