Κόκκινο κρασί με άρωμα κανέλας

by sidagi.gr
1,4K προβολές

Υλικά:

Για 6-8 άτομα

1 μπουκάλι κόκκινο κρασί
1/2 φλιτζάνι ζάχαρη
λίγες σταφίδες και ασπρισμένα αμύγδαλα (προαιρετικά)
2 μπαστουνάκια κανέλα
5-6 γαρύφαλλα    
φλούδα ενός πορτοκαλιού

Εκτέλεση:

Γλυκό κρασί με απαλή γεύση πορτοκάλι και γαρύφαλλο

Σε μια κατσαρόλα ρίχνετε όλα τα υλικά και βράζετε για περίπου 20 λεπτά σε σιγανή φωτιά και ανακατεύετε καλά κατά διαστήματα, μέχρι το ποτό σας να αχνίσει και όχι να βράσει.
Δοκιμάζετε και αν θέλετε προσθέτετε λίγη επιπλέον ζάχαρη για να γλυκάνει περισσότερο.

Διατηρήστε το ζεστό.
Πριν σερβίρετε, προσθέστε λίγη βότκα αν επιθυμείτε.
Σερβίρετε ζεστό σε φλιτζάνι από πυρίμαχο γυαλί και κριτσίνια με μαρμελάδα ελιάς και προσούτο.

Απαιτούμενος χρόνος: 20 λεπτά

Σχετικα αρθρα

Θέλουμε την γνώμη σας

* Χρησιμοποιώντας αυτήν τη φόρμα συμφωνείτε με την αποθήκευση και το χειρισμό των δεδομένων σας από το sidagi.gr.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα