Μακαρόνια με κρεμμύδια και αγκινάρες

by sidagi.gr
430 προβολές

Υλικά:

Για 4-6 άτομα

1/3 φλιτζανιού κόκκινο κρεμμύδι
3 κουταλιές της σούπας ξίδι από κόκκινο κρασί
1/2 κουταλάκι ρίγανη
αλάτι
1 κιλό βίδες ζυμαρικά
1 φλιτζάνι καρδιές αγκινάρας, βρασμένες και στραγγισμένες, χοντροκομμένες (περίπου225 γραμμάρια)
1 1/2 φλιτζάνια τυρί μανούρι (περίπου 225 γραμμάρια)
1 φλιτζάνι μεσαίου σαλάμι, περίβλημα αφαιρεθεί (περίπου 112 γραμμάρια)
1/3 φλιτζάνι ψιλοκομμένες λιαστές ντομάτες (περίπου 85 γραμμάρια)
1/4 κούπας ψιλοκομμένο φρέσκο μαϊντανό ψιλοκομμένο
2 κουταλιές της σούπας έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
Φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

Εκτέλεση:

Δοκιμάστε κάτι νέο στις συνταγές σας με απλά υλικά

Τοποθετήστε το κρεμμύδι, το ξύδι, ρίγανη και σε ένα μεγάλο και το αφήνετε στην άκρη.
Σε μια μεγάλη κατσαρόλα με αλατισμένο νερό σε υψηλή θερμοκρασία βράζουμε τις βίδες για 7 λεπτά και στραγγίζετε.

Σε άλλο σκεύος βράζετε τις καρδιές από τις αγκινάρες για 15 λεπτά να μαλακώσουν και στραγγίζετε.
 Μεταφέρετε τις πέννες στο μπολ με το μείγμα κρεμμυδιού -ξύδι.
Προσθέστε τα υπόλοιπα συστατικά ανακατεύοντας μέχρι να δέσουν ομοιόμορφα τα υλικά.

Προσθέστε αλάτι και πιπέρι. Σερβίρετε σε θερμοκρασία δωματίου, ή να προετοιμαστούν 1 ημέρα πριν και στο ψυγείο μέχρι να σερβίρετε.

Απαιτούμενος χρόνος: 25 λεπτά

Σχετικα αρθρα

Θέλουμε την γνώμη σας

* Χρησιμοποιώντας αυτήν τη φόρμα συμφωνείτε με την αποθήκευση και το χειρισμό των δεδομένων σας από το sidagi.gr.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα