Μαγιονέζα με δεντρολίβανο και μαϊντανό

by sidagi.gr
848 προβολές

Υλικά:

Για 4-6 άτομα

5 κρόκους αυγών
1 κουταλάκι μουστάρδα σκόνη
2 κουταλιές της σούπας ξίδι
2 κουταλιές της σούπας λεμόνι
1 λίτρο ελαιόλαδο
Αλάτι
Πιπέρι
1/4 φλιτζανιού μαϊντανό ψιλοκομμένο
1/4 φρέσκο δεντρολίβανο ψιλοκομμένο

Εκτέλεση:

Φτιάξτε με απλά μαγιονέζα με απαλή γεύση και άρωμα

Βάζουμε σε ένα μπολ τους κρόκους των αυγών, τη μουστάρδα και το αλατοπίπερο.Χτυπάμε το μείγμα στο μίξερ ενώ ρίχνουμε τμηματικά ξύδι.
Ρίχνουμε στο μείγμα το μισό λάδι σταγόνα -σταγόνα και συνεχίζουμε το χτύπημα. Συγχρόνως ψιλοκόβετε τον μαϊντανό και το δεντρολίβανο σε πολύ μικρά κομματάκια.

Προσθέτουμε τμηματικά το χυμό λεμονιού και το υπόλοιπο λάδι σιγά- σιγά. Αφού η μαγιονέζα είναι έτοιμη τότες ρίχνουμε τον ψιλοκομμένο μαϊντανό και δεντρολίβανο.
Η μαγιονέζα είναι έτοιμη και τη βάζουμε στο ψυγείο.
Εκεί μπορεί να διατηρηθεί για αρκετές μέρες.

Απαιτούμενος χρόνος: 15 λεπτά

Σχετικα αρθρα

Θέλουμε την γνώμη σας

* Χρησιμοποιώντας αυτήν τη φόρμα συμφωνείτε με την αποθήκευση και το χειρισμό των δεδομένων σας από το sidagi.gr.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα