Υλικά:
Για 4-6 άτομα
5 κρόκους αυγών
1 κουταλάκι μουστάρδα σκόνη
2 κουταλιές της σούπας ξίδι
2 κουταλιές της σούπας λεμόνι
1 λίτρο ελαιόλαδο
Αλάτι
Πιπέρι
1/4 φλιτζανιού μαϊντανό ψιλοκομμένο
1/4 φρέσκο δεντρολίβανο ψιλοκομμένο
Εκτέλεση:
Φτιάξτε με απλά μαγιονέζα με απαλή γεύση και άρωμα
Βάζουμε σε ένα μπολ τους κρόκους των αυγών, τη μουστάρδα και το αλατοπίπερο.Χτυπάμε το μείγμα στο μίξερ ενώ ρίχνουμε τμηματικά ξύδι.
Ρίχνουμε στο μείγμα το μισό λάδι σταγόνα -σταγόνα και συνεχίζουμε το χτύπημα. Συγχρόνως ψιλοκόβετε τον μαϊντανό και το δεντρολίβανο σε πολύ μικρά κομματάκια.
Προσθέτουμε τμηματικά το χυμό λεμονιού και το υπόλοιπο λάδι σιγά- σιγά. Αφού η μαγιονέζα είναι έτοιμη τότες ρίχνουμε τον ψιλοκομμένο μαϊντανό και δεντρολίβανο.
Η μαγιονέζα είναι έτοιμη και τη βάζουμε στο ψυγείο.
Εκεί μπορεί να διατηρηθεί για αρκετές μέρες.