Υλικά:
Για 6-8 άτομα
2 με 3 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 κουταλιές άνηθο
2 κουταλιές μαϊντανό
2 κουταλιές ρύζι γλασέ
1 κύβο λαχανικών
500 γραμμάρια μανιτάρια πλευρώτους (προαιρετικά)
Το χυμό από 2 λεμόνια
2 κουταλιές ταχίνι
Αλάτι, πιπέρι
200 γραμμάρια σέλινο
200 γραμμάρια σπανάκι
200 γραμμάρια σέσκουλα
Εκτέλεση:
Ακόμα και αν βρίσκεστε σε αυστηρή νηστεία, υπάρχει λύση να απολαύστε τη μαγειρίτσα
Σε ξύλο κοπής κόβουμε σε ψιλά κομματάκια όλα τα λαχανικά και τα χορταρικά, και τα βάζουμε να βράσουν, ρυθμίζοντας την ποσότητα του νερού ανάλογα με την προτίμηση μας. Προσθέτουμε το ρύζι, τον κύβο λαχανικών, τα μανιτάρια κομμένα σε κομματάκια (καθαρισμένα με βρεγμένη πετσέτα) και το αλατοπίπερο και αφήνουμε να βράσει για 20 λεπτά.
Όταν το ρύζι βράσει χτυπάμε το ταχίνι με τον χυμό των λεμονιών, ρίχνοντας λίγο – λίγο ζωμό από την κατσαρόλα.
Όταν αραιώσει αρκετά, το ρίχνουμε στο φαγητό και ανακατεύουμε. Αφήνουμε να βράσει για 2 με 3 λεπτά ακόμη και το αποσύρουμε από την φωτιά.