Υλικά:
Για 4-6 άτομα
2 συκωταριές αρνίσιες μαζί με τα εντόσθια
1 ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο
1 ποτηράκι λευκό κρασί
3 σκελίδες σκόρδο φρέσκο
4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
1 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
6-7 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα
Χυμό από 2 λεμόνια
αλάτι και πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Εκτέλεση:
Η γνήσια Κερκυραϊκή συνταγή για τσιλίχουρδα, το φαγητό που κατά το έθιμο συνοδεύει την νυχτερινή Ανάσταση
Πλένουμε πολύ καλά με κρύο νερό τις συκωταριές με τα εντεράκια, και τα χοντροκόβουμε. Σοτάρουμε τα εντόσθια σε βαθύ τηγάνι με το ελαιόλαδο και στη συνέχεια ρίχνουμε τα κρεμμυδάκια, το σκόρδο, όλα τα μυρωδικά, αλάτι και πιπέρι. Ανακατεύουμε και σβήνουμε με το κρασί.
Καλύπτουμε με ζεστό νερό και μαγειρεύουμε μέχρι να μαλακώσουν όλα τα εντόσθια για περίπου 1 ώρα. Ρίχνουμε τον χυμό λεμονιού και αφήνουμε να πάρει μια βράση. Σερβίρουμε αμέσως.