Υλικά:
Για 4-6 άτομα
3 κουταλιές της σούπας λιωμένο βούτυρο
600 γραμμάρια τυρί κρέμα
1 κουταλιά της σούπας υγρή βανίλια
1 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος
Χυμός από 2 λάιμ
Ξύσμα από 2 λάιμ
4 αυγά
1 συσκευασία ζαχαρούχο γάλα
1.5 κούπα θρυμματισμένα μπισκότα
1 κουταλιά του γλυκού μέλι
1 φλιτζάνι και 3 κουταλιές της σούπας (χωριστά) ζάχαρη
Εκτέλεση:
Φτιάξτε με απλά υλικά μια πρωτότυπη συνταγή για το απογευματινό σας γλυκό
Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 180 βαθμούς στο πρόγραμμά με αντιστάσεις πάνω και κάτω.
Αναμιγνύετε τα μπισκότα με το μέλι, τις 3 κουταλιές της σούπας ζάχαρη και το βούτυρο και πιέζετε το μείγμα στη βάση μιας φόρμας με έλασμα διαμέτρου 26 εκ. περίπου.
Ψήνετε για 10 λεπτά.
Στο μεταξύ, χτυπάτε το τυρί κρέμα με το ζαχαρούχο γάλα, τον χυμό από δυο λάιμ, ξύσμα από δυο λάιμ και τη βανίλια σε ένα μεγάλο μπολ. Προσθέτετε την κρέμα γάλακτος συνεχίζοντας το χτύπημα.
Ρίχνετε τα αυγά ένα-ένα, χτυπώντας συνεχώς σε χαμηλή ταχύτητα να αναμιχθούν όλα τα υλικά καλά.
Περιχύνετε το μείγμα πάνω στα ψημένα μπισκότα και ψήνετε στην ίδια θερμοκρασία για 40 λεπτά περίπου. Το αφήνετε να κρυώσει και το βάζετε στο ψυγείο να μείνει τουλάχιστον 4 ώρες πριν το σερβίρετε.