Λικέρ ρόδι

by sidagi.gr
0 σχόλιο 48 προβολές

Υλικά:

Χυμός από 6 ρόδια και ένα ακόμη ρόδι

Μισό λίτρο κονιάκ

1 1/2 λίτρο τσίπουρο

600 γραμμάρια ζάχαρη

Ένα ξυλάκι κανέλα

Πέντε γαρύφαλα

 

Εκτέλεση:

Κλείνουμε τους σπόρους από τα ρόδια, το χυμό ενός ροδιού, τη ζάχαρη, την κανέλα, τα γαρύφαλα, το τσίπουρο και το κονιάκ σε δοχείο που κλείνει αεροστεγώς και το αφήνουμε για ένα μήνα σε ζεστό μέρος.

Κλείνουμε τους σπόρους από τα ρόδια, το χυμό ενός ροδιού, τη ζάχαρη, την κανέλα, τα γαρύφαλα, το τσίπουρο και το κονιάκ σε δοχείο που κλείνει αεροστεγώς και το αφήνουμε για ένα μήνα σε ζεστό μέρος.

Κάθε τόσο κουνάμε το δοχείο για να διαλυθεί η ζάχαρη. Μετά από ένα μήνα, το σουρώνουμε και το αφήνουμε πέντε ακόμα ημέρες μέχρι να ετοιμαστεί.

Απαιτούμενος χρόνος: λεπτά

Σχετικα αρθρα

Θέλουμε την γνώμη σας

* Χρησιμοποιώντας αυτήν τη φόρμα συμφωνείτε με την αποθήκευση και το χειρισμό των δεδομένων σας από το sidagi.gr.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα