Υλικά:
Χυμός από 6 ρόδια και ένα ακόμη ρόδι
Μισό λίτρο κονιάκ
1 1/2 λίτρο τσίπουρο
600 γραμμάρια ζάχαρη
Ένα ξυλάκι κανέλα
Πέντε γαρύφαλα
Εκτέλεση:
Κλείνουμε τους σπόρους από τα ρόδια, το χυμό ενός ροδιού, τη ζάχαρη, την κανέλα, τα γαρύφαλα, το τσίπουρο και το κονιάκ σε δοχείο που κλείνει αεροστεγώς και το αφήνουμε για ένα μήνα σε ζεστό μέρος.
Κλείνουμε τους σπόρους από τα ρόδια, το χυμό ενός ροδιού, τη ζάχαρη, την κανέλα, τα γαρύφαλα, το τσίπουρο και το κονιάκ σε δοχείο που κλείνει αεροστεγώς και το αφήνουμε για ένα μήνα σε ζεστό μέρος.
Κάθε τόσο κουνάμε το δοχείο για να διαλυθεί η ζάχαρη. Μετά από ένα μήνα, το σουρώνουμε και το αφήνουμε πέντε ακόμα ημέρες μέχρι να ετοιμαστεί.