Λικέρ καρύδι

by sidagi.gr
791 προβολές

Υλικά:

14  μικρά καρύδια

1 1/2 κιλό κονιάκ

Πέντε μικρά ξυλάκια κανέλας

Ένα σακουλάκι γαρίφαλα

1 1/4 ζάχαρη

Ένα κιλό κονιάκ επιπλέον

Ένα κιλό ζάχαρη επιπλέον

Εκτέλεση:

Σε ένα βάζο με πλατύ στόμιο βάζουμε τα 14 καρύδια και προσθέτουμε το 1 1/2 κιλό κονιάκ, τα 5 μικρά ξυλάκια κανέλας, τα γαρίφαλα και τη ζάχαρη.

Σε ένα βάζο με πλατύ στόμιο βάζουμε τα 14 καρύδια και προσθέτουμε το 1 1/2 κιλό κονιάκ, τα 5 μικρά ξυλάκια κανέλας, τα γαρίφαλα και τη ζάχαρη. Τα αφήνουμε στον ήλιο, να ψηθούν σιγά σιγά και αργά για 40 περίπου ημέρες.

 

Μόλις περάσει αυτό το διάστημα, αραιώνουμε το σιρόπι συμπληρώνοντας με το κιλό του κονιάκ και το ένα κιλό ζάχαρη. Το αφήνουμε στο μπαλκόνι να δέσει και κατόπιν να το βάλουμε σε μπουκαλάκια.

 

Απαιτούμενος χρόνος: 10 λεπτά

Σχετικα αρθρα

Θέλουμε την γνώμη σας

* Χρησιμοποιώντας αυτήν τη φόρμα συμφωνείτε με την αποθήκευση και το χειρισμό των δεδομένων σας από το sidagi.gr.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα