Home Συνταγές ΜαγειρικήςΚυρίως πιάτο Λιγκουίνι με πέστο λεμονιού και γαρίδες

Λιγκουίνι με πέστο λεμονιού και γαρίδες

by sidagi.gr
373 προβολές

Υλικά:

Για 2-4 άτομα

Για τη μακαρονάδα
½ κιλό γαρίδες
2/3 φλιτζάνι λάδι
2 σκελίδες σκόρδο
Ψιλοκομμένος μαϊντανός
αλάτι
πιπέρι
1 ψιλοκομμένο κρεμμύδι
½ κιλό μακαρόνια σπαγγέτι

Για το πέστο λεμονιού
1 ματσάκι φρέσκο βασιλικό (περίπου ένα φλιτζάνι)
1 μικρό ματσάκι μαϊντανό, χοντροκομμένο
2-3 κουταλιά κάπαρη
1 λεμόνι το ξύσμα του ( χυμό από μισό λεμόνι)
1 κουταλάκι του γλυκού μουστάρδα
1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο
1-1/2 φλιτζάνια κατεψυγμένο αρακά
1/2 ελάχιστη κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1/4 κουταλάκι του γλυκού φρέσκο μαύρο πιπέρι

Εκτέλεση:

Λαχταριστή και εύκολη μακαρονάδα για το μεσημεριανό σας

Για τη μακαρονάδα
Σε μια κατσαρόλα βράζετε το νερό για 10 λεπτά και ρίχνετε τα ζυμαρικά να βράζουν για άλλα 8 λεπτά.
Παίρνουμε τις γαρίδες και τις καθαρίζουμε από τα κεφάλια, το κέλυφος της πλάτης και το μαύρο εντεράκι. Ζεσταίνετε ένα μεγάλο τηγάνι τις 5 κουταλιές λάδι και ρίχνετε το σκόρδο, της γαρίδες και το μαϊντανό. Σοτάρετε για 5-6 λεπτά.
Σε άλλο τηγάνι σοτάρετε το κρεμμύδι. Προσθέτετε το πέστο, λίγο αλάτι. Βράζετε σε σιγανή για 5 λεπτά και μετά ρίχνετε τα ζυμαρικά στο τηγάνι, ανακατεύετε και σερβίρετε.

Για το πέστο λεμονιού
Βάζουμε στο μπλέντερ το σκόρδο, τον βασιλικό, το μαϊντανό, αλάτι,πιπέρι, ξυσμα λεμονιού, χυμό λεμόνι, κάππαρη, μουστάρδα  και γυρνάμε τον διακόπτη μια-δυο φορές για να πολτοποιηθούν ελαφρώς τα υλικά.

Προσθέτουμε το ελαιόλαδο και χτυπάμε σε μέτρια ταχύτητα για 2 λεπτά.
Σε μια κατσαρόλα βράζουμε νερό με αλάτι.

 

Απαιτούμενος χρόνος: 25 λεπτά

Σχετικα αρθρα

Θέλουμε την γνώμη σας

* Χρησιμοποιώντας αυτήν τη φόρμα συμφωνείτε με την αποθήκευση και το χειρισμό των δεδομένων σας από το sidagi.gr.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα