Λευκό βελούδινο κέικ

by sidagi.gr
515 προβολές

Υλικά:

Για 4-6 άτομα

250 γραμμάρια βούτυρο μαλακό
500 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
7 αυγά μεσαίου μεγέθους (από τα 7 αυγά ξεχωρίζουμε τα 3 σε ασπράδια και κρόκους)
250 γραμμάρια ζάχαρη για το κέικ + 75 γραμμάρια ζάχαρη για τη μαρέγκα
αλάτι
1/4 λίτρου γάλα
1/2 κουταλάκι του γλυκού ξύσμα πορτοκαλιού
1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ (= 1 κουτάλι σούπας)

Εκτέλεση:

Φτιάξτε με απλά υλικά σπιτικό και πρωτότυπο κέικ για όλη την οικογένεια

Για το κέικ
Προθερμάνετε το φούρνο στους 170 ° C.
Ξεχωρίζετε από τα 3 αυγά τους κρόκους από τα ασπράδια και αφήνετε στην άκρη τα ασπράδια για την μαρέγκα.
Σε ένα μπολ μίξερ ανακατεύουμε το βούτυρο και τη ζάχαρη μέχρι να γίνει ένα ομοιογενές μείγμα. προσθέστε ένα – ένα αυγό τους κρόκους και μετά τα υπόλοιπα τέσσερα αυγά ολόκληρα.

Προσθέστε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, το γάλα, το ξύσμα πορτοκαλιού και το αλάτι και  ανακατεύετε όλα τα υλικά μαζί μέχρι να γίνει ένα ομοιογενές μείγμα.
Βουτυρώστε και αλευρώστε μια φόρμα για κέικ με τρύπα στη μέση και ρίχνετε μέσα το μείγμα.    Ψήνουμε το κέικ για 50-60 λεπτά ή μέχρι η οδοντογλυφίδα να βγαίνει καθαρή.

Αφήστε το κέικ να κρυώσει εντελώς πριν απλώσετε τη μαρέγκα.

Για την  επικάλυψη με μαρέγκα
Στο κάδο του μίξερ στη δυνατή σκάλα χτυπάμε  τα τρία ασπράδια αβγών μέχρι να ανακατέψουν. Σιγά-σιγά προσθέστε τα 75 γραμμάρια ζάχαρη και συνεχίστε μέχρι τα ασπράδια έχουν μια μεταξένια υφή και σχηματίσει απαλές κορυφές η μαρέγκα μας.

Απλώστε με μια σπάτουλα τη μαρέγκα γύρο από όλο το κέικ και ψήνετε σε ζεστό φούρνο 180 βαθμούς με αντιστάσεις για 8 λεπτά ή μέχρι να αποκτήσει χρυσό χρώμα η μαρέγκα μας. Τέλος αφήνετε το κέικ να κρυώσει και σερβίρετε.

Απαιτούμενος χρόνος: 60 λεπτά

Σχετικα αρθρα

Θέλουμε την γνώμη σας

* Χρησιμοποιώντας αυτήν τη φόρμα συμφωνείτε με την αποθήκευση και το χειρισμό των δεδομένων σας από το sidagi.gr.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα