Λαζάνια με σπανάκι και ρικότα

by sidagi.gr
674 προβολές

Υλικά:

Για 4-6 άτομα

500 γραμμάρια λαζάνια άβραστα
3 ξερά κρεμμύδια ψιλοκομμένα
3 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
2 πιπεριές κόκκινες κομμένες σε μπαστουνάκια
6 λιαστές ντομάτες ψιλοκομμένες
500 γραμμάρια σπανάκι
6 φέτες μπέικον ή γαλοπούλα σε μικρά κομμάτια
250 γραμμάρια τριμμένη παρμεζάνα
λίγο βούτυρο και λίγο ελαιόλαδο
600 γραμμάρια τυρί ρικότα
αλάτι-πιπέρι

Εκτέλεση:

Λαχταριστά λαζάνια γεμιστά με μείγμα τυριών και λαχανικών για το μεσημεριανό σας

Σε μια κατσαρόλα σοτάρουμε τα ξερά κρεμμύδια χωρίς λάδι.
Κατόπιν προσθέτουμε το βούτυρο με το ελαιόλαδο και μετά τα φρέσκα κρεμμυδάκια, το μπέικον και τις λιαστές ντομάτες.

Σε άλλη κατσαρόλα αχνίζουμε χωρίς λάδι και χωρίς νερό το σπανάκι και μετά ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο.
Βουτυρώνουμε ένα ταψάκι βάζουμε μία στρώση από τη σάλτσα και στρώνουμε λαζάνια. Κατόπιν απλώνουμε λίγο από το σπανάκι, τις πιπεριές, λίγο από το μείγμα των κρεμμυδιών και από πάνω λίγο τυρί ρικότα.

Στη συνέχεια βάζουμε δεύτερη στρώση λαζάνια, μετά σπανάκι, μείγμα κρεμμυδιών και ρικότα.
Ακολουθεί τρίτη στρώση λαζάνια, σπανάκι, μείγμα κρεμμυδιών, ρικότα και τέλος τέταρτη στρώση λαζάνια, λίγο από το μείγμα κρεμμυδιών που αφήσαμε, λίγη ρικότα και από πάνω την παρμεζάνα.
Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για  45 λεπτά.

Απαιτούμενος χρόνος: 45 λεπτά

Σχετικα αρθρα

Θέλουμε την γνώμη σας

* Χρησιμοποιώντας αυτήν τη φόρμα συμφωνείτε με την αποθήκευση και το χειρισμό των δεδομένων σας από το sidagi.gr.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα