Υλικά:
Για 2-4 άτομα
50 γραμμάρια ούζο
400 γραμμάρια πράσινες πιπεριές ψιλοκομμένες
200 γραμμάρια ελαιόλαδο
2.900 γραμμάρια νερό
50 γραμμάρια βελτιώτικο άρτου
300 γραμμάρια λιαστή ντομάτα αποξηραμένη και ψιλοκομμένη
100 γραμμάρια αλάτι
3 κιλά χωριάτικο αλεύρι και 2 κιλά δυνατό
400 γραμμάρια φρέσκα κρεμμύδια ψιλοκομμένα
150 γραμμάρια νωπή μαγιά
Εκτέλεση:
Αφράτη και μυρωδάτη λαγάνα για να συνοδέψτε τα Κούλουμα!
Στο κάδο του μίξερ ρίχνετε το ελαιόλαδο, το αλάτι, το πιπέρι, τη μαγιά, διαλυμένη σε ένα φλιτζάνι νερό, και το αλεύρι.
Δουλεύετε σε μέτρια ταχύτητα για μερικά λεπτά, σταματάτε και ελέγχετε την πυκνότητα της ζύμης.
Προσθέτετε ακόμα λίγο χλιαρό νερό.
Όταν το ζυμάρι σας γίνει ομοιογενές και αρχίσει να ξεκολλά από τα τοιχώματα του μπολ, το αδειάζετε πάνω σε μια ελαφρώς αλευρωμένη επιφάνεια.
Ζυμώνετε με τα χέρια σας για μερικά λεπτά και, με τη βοήθεια ενός χοντρού πλάστη, δίνετε στη ζύμη σας το σχήμα της λαγάνας, που δεν πρέπει να είναι πολύ παχιά, διότι πρέπει να υπολογίσετε ότι θα διπλασιαστεί σε όγκο στη διάρκεια του ψησίματος.
Τοποθετείτε σε λαδωμένο ταψί, σκεπάζετε με βαμβακερή πετσέτα και αφήνετε να διπλασιαστεί σε όγκο για 1 ώρα, διαφορετικά τη βάζετε στο φούρνο στους 180 βαθμούς στην (αντίσταση για 10 λεπτά).
Στη συνέχεια πατάμε με τα δάχτυλα δίνοντας σχήμα λαγάνας. Περνάμε την επιφάνεια από απορροφητικό βρεγμένο σφουγγάρι και στη συνέχεια την περνάμε από ένα μείγμα που περιλαμβάνει 50% σουσάμι και 50% μαυροσούσαμο, ανακατεμένα μεταξύ τους.
Τρυπάμε την επιφάνεια, φουρνίζουμε και με την τοποθέτηση μέσα στο φούρνο, ψεκάζουμε 3 δευτερόλεπτα με ατμό στους 230 βαθμούς κελσίου για 35 – 40 λεπτά περίπου.
Συνοδεύετε με ταραμοσαλάτα!