Λαδόπιτα

by sidagi.gr
806 προβολές

Υλικά:

1 κιλό αλεύρι

1 1/2 φλιτζάνι σιμιγδάλι

3 φλιτζάνια λάδι

1 1/2 φλιτζάνι ζάχαρη

3 φλιτζάνια νερό

Σουσάμι

Κανέλα

Εκτέλεση:

Απλότητα και νοστιμιά!

Απλότητα και νοστιμιά!

 

Βράζουμε τη ζάχαρη και το νερό σε κατσαρόλα για 7-10 λεπτά ώστε να γίνει σιρόπι. Σε μια άλλη κατσαρόλα βάζουμε το ελαιόλαδο και το ζεσταίνουμε για 3 λεπτά και στη συνέχεια σιγά-σιγά προσθέτουμε το αλεύρι και το σιμιγδάλι. Ανακατεύουμε μέχρι να πάρει ένα χρυσό χρώμα. Σταδιακά προσθέτουμε το σιρόπι και ανακατεύουμε μέχρι να απορροφηθεί όλο το υγρό.

 

Βάζουμε το μείγμα σε ένα ταψί και πασπαλίζουμε από πάνω με σουσάμι. Ψήνουμε στους 175 βαθμούς για μία ώρα. Πασπαλίζουμε με κανέλα.

Απαιτούμενος χρόνος: 80 λεπτά

Σχετικα αρθρα

Θέλουμε την γνώμη σας

* Χρησιμοποιώντας αυτήν τη φόρμα συμφωνείτε με την αποθήκευση και το χειρισμό των δεδομένων σας από το sidagi.gr.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα