Υλικά:
Για 4-6 άτομα
Για τη γέμιση
5 κουταλιές της σούπας φρέσκια τομάτα περασμένη στο τρίφτη
2 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένες πιπεριές
3 κ. γλυκού μπούκοβο
Αλάτι
3 κουταλιές της σούπας πελτέ τομάτας
άνηθο, μαϊντανό
200 γραμμάρια μοσχαρίσιο κιμά
3 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένο κρεμμύδι
Για τη ζύμη
1 πρέζα αλάτι
λίγο νερό
500 γραμμάρια αλεύρι για τη ζύμη
Εκτέλεση:
Μοιάζει πολύ με πίτσα μπάρμπεκιου αλλά είναι ακόμα πιο νόστιμη
Για τη ζύμη
Σε ένα μπολ κοσκινίζετε το αλεύρι, προσθέτετε μία πρέζα αλάτι, λίγο νερό και ζυμώνετε μέχρι να δέσει η ζύμη και να γίνει λεία. Την αφήνετε στην άκρη.
Για τη συναρμολόγηση γέμισης – ζύμης
Σε μπολ ετοιμάζετε τη γέμιση. Ρίχνετε τους κιμάδες σ ένα μπολ, το ψιλοκομμένο κρεμμύδι, τη φρέσκια τριμμένη ντομάτα, τις ψιλοκομμένες πιπεριές, 3 γεμάτες κουταλιές του γλυκού μπούκοβο, 2 κουταλιές του γλυκού αλάτι, τον πελτέ ντομάτας και 2 κουταλιές μείγμα από ψιλοκομμένο άνηθο και μαϊντανό. Ανακατεύετε καλά με το χέρι.
Χωρίζετε τη ζύμη σε 4 ίσα μέρη Ανοίγετε το κάθε μέρος σ ένα στρογγυλό φύλλο.
Απλώνετε πάνω σε όλη την επιφάνεια του φύλλου τη γέμιση που ετοιμάσατε και τη βάζετε στο φούρνο στους 200 βαθμούς ανοιχτή για περίπου 5 λεπτά.
Επαναλαμβάνετε με όσες πίτες θέλετε Κάθε πίτα σερβίρετε με ντομάτα, καυτερή πιπεριά και χυμό λεμόνι.