Λαχματζούν

by sidagi.gr
975 προβολές

Υλικά:

3 κουταλάκια του γλυκού μπούκοβο
500 γραμμάρια αλέυρι για ζύμη
3 κουταλιές της σούπας πελτέ ντομάτας
200 γραμμάρια μοσχαρίσιο κιμά
2 κουταλιές της σούπας πιπεριές ψιλοκομμένες
5 κουταλιές της σούπας φρέσκια ντομάτα στον τρίφτη
3 κουταλιές της σούπας κρεμμύδι ψιλοκομμένο
Άνηθο
Μαϊντανός
Αλάτι
 

Εκτέλεση:

Κοσκινίζουμε 500 γραμμάρια αλεύρι σε μια λεκάνη.


Κοσκινίζουμε 500 γραμμάρια αλεύρι σε μια λεκάνη.



Προσθέτουμε 1 πρέζα αλάτι, λίγο νερό και ζυμώνουμε το αλεύρι μέχρι να σχηματιστεί μια λεία ζύμη.



Την αφήνουμε για λίγη ώρα στην άκρη.



Στη διάρκεια αυτού του χρόνου, ρίχνουμε 200 γραμμάρια μοσχαρίσιο κιμά σε ένα μπολ μαζί με το ψιλοκομμένο κρεμμύδι, την τριμμένη φρέσκια
ντομάτα, τις ψιλοκομμένες πιπεριές και 3 κουταλάκια του γλυκού μπούκοβο.



Προσθέτουμε στον κιμά 2 κουταλιές του γλυκού αλάτι,3 κουταλιές της σούπας πελτέ ντομάτας, άνηθο και μαϊντανός και ανακατεύυμε καλά,πλάθοντας
τον με τα χέρια μας.



Χωρίζουμε τη ζύμη σε 4 ίσα μέρη και ανοίγουμε το κάθε μέρος σε ένα στρογγυλό φύλλο.



Απλώνουμε πάνω σε κάθε φύλλο τη γέμιση και τη βάζουμε στο φούρνο ανοιχτή.



Μόλις είναι έτοιμα τα 4 λαχματζούν τα βγάζουμε από το φούρνο και σερβίρουμε.

Απαιτούμενος χρόνος: 25 λεπτά

Σχετικα αρθρα

Θέλουμε την γνώμη σας

* Χρησιμοποιώντας αυτήν τη φόρμα συμφωνείτε με την αποθήκευση και το χειρισμό των δεδομένων σας από το sidagi.gr.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα