Υλικά:
Για 4-6 άτομα
Περίπου 2 φλιτζάνια ή 30 μικρά λαχανάκια Βρυξελλών
2 φλιτζάνια κατεψυγμένα cranberries
2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
1 κουταλιά της σούπας συν 1 κουταλάκι του γλυκού ξύδι βαλσάμικο
2 κουταλιές της σούπα καρύδια χοντροκομμένα για γαρνιτούρα
Αλάτι και πιπέρι για τη γεύση
Εκτέλεση:
Φτιάξτε ένα γκουρμέ ορεκτικό για όλη την οικογένεια
Προθερμάνετε το φούρνο στους 200 βαθμούς με αντιστάσεις. Πλένετε, καθαρίζετε και στραγγίστε τα λαχανάκια Βρυξελλών. Κόψτε τα όλα στη μέση και αφαιρέστε τους μίσχους.
Τοποθετήστε τα λαχανάκια Βρυξελλών και τα cranberries σε ένα ταψί, ραντίστε με ελαιόλαδο και βαλσάμικο ξύδι.
Στη συνέχεια πασπαλίστε το αλάτι και το πιπέρι. Βάλτε τα στο φούρνο και ψήνουμε για 10-20 λεπτά. Ελέγξτε με ένα πιρούνι για να δείτε αν μαλάκωσαν. Θα πρέπει να είναι απαλά αλλά όχι πολύ μαλακά ώστε να λιώνουν.
Σερβίρετε πασπαλίζοντας το χοντροκομμένο καρύδι.