Υλικά:
Για 4-6 άτομα
Περίπου 2 φλιτζάνια ή 30 μικρά λαχανάκια Βρυξελλών
2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
1 κουταλιά της σούπας συν 1 κουταλάκι του γλυκού ξύδι βαλσάμικο
Από μισό λάιμ θα χρειαστούμε τον χυμό του
1 κουταλάκι του γλυκού ξύσμα τζίντζερ
Αλάτι και πιπέρι για τη γεύση
Εκτέλεση:
Λαχταριστό και εύκολο ορεκτικό για όλη την οικογένεια
Προθερμάνετε το φούρνο στους 200 βαθμούς με αντιστάσεις. Πλένετε, καθαρίζετε και στραγγίστε τα λαχανάκια. Κόψτε τα όλα στη μέση και αφαιρέστε τους μίσχους.
Τοποθετήστε τα λαχανάκια Βρυξελλών σε ένα ταψί, ραντίστε με ελαιόλαδο, βαλσάμικο ξύδι, τζίντζερ, λάιμ.
Στη συνέχεια πασπαλίστε το αλάτι και το πιπέρι. Βάλτε τα στο φούρνο και ψήνουμε για 10-20 λεπτά. Ελέγξτε με ένα πιρούνι για να δείτε αν μαλάκωσαν. Θα πρέπει να είναι απαλά αλλά όχι πολύ μαλακά ώστε να λιώνουν.
Σερβίρετε πασπαλίζοντας το χοντροκομμένο καρύδι.