Υλικά:
2 κυδώνια
2 φλιτζάνια γάλα
3 φλιτζάνια τριμμένη ψίχα ψωμιού 2 ημερών
1 φλιτζάνι σταφίδες
4 αυγά
½ φλιτζάνι μαύρη ζάχαρη
1 κουταλάκι του γλυκού κανέλα
1/4 φλιτζανιού τσαγιού βούτυρο λιωμένο
½ φλιτζάνι ζάχαρη λευκή
2 γαρίφαλλα
2 φλιτζάνια κόκκινο κρασί
4 κόκκοι μπαχάρι
1 ξύλο κανέλας
Εκτέλεση:
Σε ένα πιάτο χτυπάμε τα αυγά χρησιμοποιώντας ένα πηρούνι.
Σε ένα πιάτο χτυπάμε τα αυγά χρησιμοποιώντας ένα πηρούνι.
Βάζουμε σε ένα μπολ 2 φλιτζάνια γάλα, 1 φλιτζάνι σταφίδες, ½ φλιτζάνι μαύρη ζάχαρη, τα χτυπημένα αυγά, 1/4 φλιτζανιού τσαγιού βούτυρο λιωμένο, 1 ξύλο κανέλας
και 3 φλιτζάνια τριμμένη ψίχα μπαγιάτικου ψωμιού.
Ανακατεύουμε τα υλικά μέχρι να δημιουργηθεί μια κρέμα.
Μοιράζουμε την κρέμα σε 8 πυρίμαχα σκεύη.
Τα βάζουμε στο φούρνο στους 170 βαθμούς.
Σε μισή ώρα η κρέμα είναι έτοιμη.
Με αυτή θα συνδυάσουμε τα ψητά κυδώνια.
Πλένουμε τα κυδώνια.
Κόβουμε τα κυδώνια σε τέταρτα και αφαιρούμε τα κουκούτσια τους.
Τα τοποθετούμε σε ένα πυρίμαχο σκεύος.
Ρίχνουμε πάνω από τα κυδώνια 2 φλιτζάνια κόκκινο κρασί και προσθέτουμε ½ φλιτζάνι μαύρη ζάχαρη, 1 ξύλο κανέλας, 4 κόκκους μπαχάρι και 2 γαρίφαλλα.
Σκεπάζουμε το σκεύος με αλουμινόχαρτο και βάζουμε τα κυδώνια στο φούρνο να ψηθούν στους 200 βαθμούς για μισή ώρα.
Στα 30 λεπτά, τα βγάζουμε από το φούρνο και αφαιρούμε το αλουμινόχαρτο.
Γυρίζουμε τα κυδώνια από την άλλη πλευρά και τα βάζουμε να ψηθούν άλλα 20 λεπτά χωρίς αλουμινόχαρτο από πάνω.
Μόλις κρυώσουν τα σερβίρουμε μαζί με την κρέμα σταφίδας.