Kushari, το εθνικό πιάτο της Αιγύπτου

by sidagi.gr
1,5K προβολές

Υλικά:

1 φλιτζάνι φακές βρασμένες
1 φλιτζάνι ρύζι βρασμένο
1 φλιτζάνι κοφτό μακαρονάκι βρασμένο
2 ντομάτες πολτοποιημένες
2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
1 κουταλιά ξίδι
2 κουταλάκια ζάχαρη
Μισό κουταλάκι κανέλα τριμμένη
1/4 του κουταλιού του γλυκού κόκκινο πιπέρι
1 σκελίδα σκόρδο πολτοποιημένη
1 κουταλάκι τριμμένο κύμινο
2 κουταλιές ελαιόλαδο
1 ποτήρι νερό
Αλάτι

Εκτέλεση:

Συνδυασμός από ρύζι, ζυμαρικά και φακές!

Συνδυασμός από ρύζι, ζυμαρικά και φακές!

 

Ανακατεύουμε τα μακαρόνια με το ρύζι και τις φακές. Χτυπάμε με ένα πιρούνι το ξίδι μαζί με το πολτοποιημένο σκόρδο και περιχύνουμε. Σοτάρουμε τα κρεμμύδια σε μια μικρή κατσαρόλα και μόλις ροδίσουν, ρίχνουμε τις ντομάτες, το νερό, τη ζάχαρη, τα μπαχαρικά και τα βάζουμε να πάρουν μια βράση. Ριχνουμε το καυτό μείγμα μέσα στην πιατέλα με τα υπόλοιπα υλικά.
 

Απαιτούμενος χρόνος: 50 λεπτά

Σχετικα αρθρα

Θέλουμε την γνώμη σας

* Χρησιμοποιώντας αυτήν τη φόρμα συμφωνείτε με την αποθήκευση και το χειρισμό των δεδομένων σας από το sidagi.gr.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα