Υλικά:
Για 4-6 άτομα
2/3 κιλού σάρκα από κόκκινη κολοκύθα
2 κουταλάκια του γλυκού πάστα καυτερής πιπεριάς
2 κουταλιές της σούπας ούζο
1 πρέζα κύμινο
1 σκελίδα σκόρδο πολύ ψιλοκομμένο
1 κουταλιά της σούπας μπαλσάμικο
5 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
1 κουταλιά της σούπας ξίδι από κόκκινο κρασί
μερικές σταγόνες tabasco
αλάτι
Εκτέλεση:
Καθαρίζουμε την κολοκύθα και τη βράζουμε μέχρι να μαλακώσει.
Καθαρίζουμε την κολοκύθα και τη βράζουμε μέχρι να μαλακώσει.
Όταν είναι έτοιμη τη μεταφέρουμε σε ένα πιάτο και τη λιώνουμε με ένα πηρούνι.
Τη σουρώνουμε αφήνοντας την να στραγγίσει για 25 λεπτά περίπου μέχρι να φύγουν όλα τα υγρά.
Σε μια γαβάθα βάζουμε 5 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο, 1 κουταλιά της σούπας μπαλσάμικο, 1 κουταλιά της σούπας ξίδι, το ψιλοκομμένο σκόρδο, 2 κουταλάκια του γλυκού πάστα καυτερής πιπεριάς, μια πρέζα κύμινο και αλάτι.
Αναμειγνύουμε καλά όλα τα υλικά ώστε να δημιουργηθεί μια σάλτσα.
Μεταφέρουμε τον πουρέ κολοκύθας που φτιάξαμε προηγουμένως σε μια βαθιά πιατέλα και περιχύνουμε με τη σάλτσα. Ανακατεύουμε καλά.
Σκεπάζουμε με μια μεμβράνη την κολοκυθοσαλάτα και τη βάζουμε στο ψυγείο για 2-3 ώρες τουλάχιστον ή για ένα βράδυ.
Όταν σερβίρουμε την κολοκυθοσαλάτα μπορούμε να τη γαρνίρουμε με ελιές ή να τη συνοδεύσουμε με φριγανισμένες πίτες.