Κρουασανάκια σοκολάτας με κανέλα

by sidagi.gr
1,5K προβολές

Υλικά:

Για 2-4 άτομα

2 φύλλα έτοιμης σφολιάτας
150 γραμμάρια λιωμένο βούτυρο
250 γραμμάρια καστανή ζάχαρη
3 κουταλιές του γλυκού κανέλα σκόνη
1 σοκολάτα κουβερτούρα τριμμένη
λίγο βούτυρο για το άλειμμα
σιρόπι σοκολάτας για το γαρνίρισμα (προαιρετικά)
 

Εκτέλεση:

Αφράτα και μυρωδάτα κρουασάν με άρωμα κανέλας και σοκολάτα

Σε ένα μπολ ανακατεύετε την καστανή ζάχαρη με τη κανέλα. Ανοίγετε το φύλλο σφολιάτας και αλείφετε με βούτυρο. Κόβετε τη σφολιάτα σε τρίγωνα ή ορθογώνια κομμάτια και τα πιέζετε με τον πλάστη για να λεπτύνει λίγο η ζύμη.
Ρίχνετε στη φαρδιά πλευρά του φύλλου κουβερτούρα σε κομμάτια, λίγο από το μείγμα της καστανής ζάχαρης μαζί με λίγη τριμμένη σοκολάτα και τυλίγετε σε σχήμα κρουασάν (τρίγωνα) ή σαν πακετάκια (ορθογώνια).

Τοποθετείτε το σφολιατίνια σε ένα ταψάκι ελαφρώς βουτυρωμένο και, αφού τα αλείψετε με λίγο βούτυρο, τα ψήνετε για 20 λεπτά μέχρι να ροδίσουν. Περιχύνετε με λίγο σιρόπι σοκολάτας (προαιρετικά) και σερβίρετε.

Απαιτούμενος χρόνος: 25 λεπτά

Σχετικα αρθρα

Θέλουμε την γνώμη σας

* Χρησιμοποιώντας αυτήν τη φόρμα συμφωνείτε με την αποθήκευση και το χειρισμό των δεδομένων σας από το sidagi.gr.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα