Κριτσίνια με σφολιάτα και προσούτο

by sidagi.gr
790 προβολές

Υλικά:

Για 2-4 άτομα

1 φύλλο κατεψυγμένη σφολιάτας
300 γραμμάρια προσούτο κομμένο σε λεπτές λωρίδες
περίπου 2 κουταλάκι του γλυκού ελαιόλαδο
περίπου 1/2 φλιτζάνι ψιλοκομμένο τυρί τσένταρ ή παρμεζάνα
αλάτι, πιπέρι, καγιέν και να δοκιμάσετε

Εκτέλεση:

Φτιάξτε με απλά υλικά σπιτικά κριτσίνια που θα τους ξετρελάνουν όλους!

Ανοίγουμε το φύλλο σφολιάτας και αλείφουμε με ελαιόλαδο. Στη συνέχεια πασπαλίζουμε με αλάτι και πιπέρι. Έπειτα πασπαλίζουμε με το τυρί τριμμένο και καλύπτουμε με πλαστική μεμβράνη, με τον πλάστη ή με τα δάχτυλά σας πατικώνουμε το μείγμα μέχρι να γίνει ένα ενιαίο στρώμα το τυρί τριμμένο με τη ζύμη.

Στη συνέχεια με τη ρόδα της πίτσας κόβουμε το φύλλο σε λεπτές λωρίδες. Στη συνέχεια απλώνετε από μια λεπτή λωρίδα προσούτο σε κάθε λωρίδα ζύμης και μετά τις στρίβετε. Τοποθετούμε σε ταψί με λαδόκολλα ή επιφάνεια σιλικόνης, πασπαλίζουμε με λίγο τυρί τριμμένο και ψήνουμε για 20 – 30 λεπτά στους 200 º C μέχρι να πάρουν χρώμα τα κριτσίνια μας. Στη συνέχεια βγάζουμε από το φούρνο και αναποδογυρίζουμε, ψήνουμε για άλλα 10 λεπτά μέχρι να πάρουν χρώμα και από τη δεύτερη πλευρά.

Απαιτούμενος χρόνος: 30 λεπτά

Σχετικα αρθρα

Θέλουμε την γνώμη σας

* Χρησιμοποιώντας αυτήν τη φόρμα συμφωνείτε με την αποθήκευση και το χειρισμό των δεδομένων σας από το sidagi.gr.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα