Υλικά:
Για 2-4 άτομα
4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
1 μέτριο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη ή στην πρέσα
1 κούπα κριθαράκι μέτριο ή χοντρό
2 1/2-3 κούπες νερό ζεστό
1 πράσινη πιπεριά κέρατο σε ροδέλες
2 ντομάτες φρέσκες περασμένες στο μούλτι ή μισό κον-κασέ
αλάτι-πιπέρι
φέτα για το σερβίρισμα
Εκτέλεση:
Εύκολο πιάτο σε γεύση και με θρεπτική αξία του σκόρδου
Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε το λάδι να ζεσταθεί.
Προσθέτουμε και σοτάρουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο μέχρι να γυαλίσουν.
Βάζουμε στην κατσαρόλα το κριθαράκι και ανακατεύουμε 2-3 φορές να λαδωθεί γύρω- γύρω.
Προσθέτουμε το νερό, την ντομάτα, την πιπεριά και το αλάτι.
Σκεπάζουμε το φαγητό και αφήνουμε να μαγειρευτεί σε μέτρια φωτιά μέχρι να μαλακώσει το κριθαράκι και να μείνει με λίγη σαλτσούλα.
Σερβίρουμε τρίβοντας σε κάθε πιάτο τυρί φέτα και μπόλικο πιπέρι.