Καναπεδάκια με σάλτσα από αντζούγιες

by sidagi.gr
972 προβολές

Υλικά:

Για 6-8 άτομα

1/2 φλιτζάνι τσαγιού ψιλοκομμένος μαϊντανός
2 σκελίδες σκόρδου καθαρισμένες
1 κουταλιά του γλυκού θυμάρι ξερό, τριμμένο
1/2 κουταλιά του γλυκού ρίγανη
2 κουταλιά της σούπας γιαούρτι στραγγιστό
1/2 φλιτζάνι τσαγιού ελαιόλαδο
1 πιπεριά Φλωρίνης από βάζο καλά στραγγισμένη
2 κουταλιά της σούπας φρυγανιά τριμμένη
2 κουταλιές της σούπας αμύγδαλα λευκά τριμμένα σε σκόνη

 

Εκτέλεση:

Για να σερβίρουμε, απλώνουμε το ντιπ αντζούγιας πάνω στα παξιμάδια. Είναι ένα πολύ ωραίο ορεκτικό για ένα καλό κάλεσμα

Παίρνουμε τις πιπεριές Φλωρίνης, τα φιλέτα αντζούγιας, τις σκελίδες σκόρδου και το μαϊντανό και τα χτυπάμε στο μπλέντερ.

Ρίχνουμε την αμυγδαλόψιχα, τη φρυγανιά, τα αρωματικά και σιγά- σιγά το ελαιόλαδο. Μπορεί να μη χρειαστεί όλο.

Χτυπάμε σε δυνατή ταχύτητα για 2-3 λεπτά μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα. Το μεταφέρουμε σε μπολ και προσθέτουμε το γιαούρτι.

Αναδεύουμε καλά και διατηρούμε το ντιπ στο ψυγείο σκεπασμένο με μεμβράνη.
 

Απαιτούμενος χρόνος: 15 λεπτά

Σχετικα αρθρα

Θέλουμε την γνώμη σας

* Χρησιμοποιώντας αυτήν τη φόρμα συμφωνείτε με την αποθήκευση και το χειρισμό των δεδομένων σας από το sidagi.gr.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα