Κρέπες φούρνου γεμιστές με γαλοπούλα και ζυμήθρα Ήπειρος

by sidagi.gr
619 προβολές

Υλικά:

Για 6 κρέπες

Για τις κρέπες
2 αυγά
3/4 κούπας για όλες τις χρήσειςΚρέπες φούρνου γεμιστές με γαλοπούλα και ζυμήθρα Ήπειρος
3/4 φλιτζάνι νερό
1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1/2 κουταλάκι του γλυκού ελαιόλαδο
ελαιόλαδο για το μαγείρεμα τις κρέπας

Για τη γέμιση
1 φλιτζάνι ψιλοκομμένο γαλοπούλα (2 φιλέτα)ή μαγειρεμένο κοτόπουλο
1 φλιτζάνι τυρί ρικότα
1 φλιτζάνι ξερή τριμμένη ζυμήθρα Ήπειρος με μόνο 1% λιπαρά
1/4 κουταλάκι του γλυκού ξερά μαντζουράνα
1/8 κουταλάκι του γλυκού κόκκινο τσίλι ψιλοκομμένο
1 αυγό
1/4 φλιτζανιού ψιλοκομμένο μαϊντανό

Για τη σάλτσα ντομάτας
1 1/2 φλιτζάνια σάλτσα ντομάτας ή μαρινάρα
2 κουταλάκι του γλυκού ελαιόλαδο
1/3 φλιτζάνι τριμμένη ξερή ζυμήθρα Ήπειρος για πασπάλισμα
1 κουταλιά της σούπας ψιλοκομμένο μαϊντανό για τη γαρνιτούρα

Εκτέλεση:

Λαχταριστές κρέπες γεμιστές με γαλοπούλα και ζυμήθρα Ήπειρος

Για τις κρέπες
Σε ένα μπολ ρίχνουμε τα 2 αυγά με το αλεύρι, το νερό, το αλάτι, ελαιόλαδο και ανακατεύουμε μέχρι να γίνει ένας πηχτός χυλός. Στη συνέχεια καλύπτετε με μεμβράνη και αποθηκεύετε στο ψυγείο για 1 ώρα.

Για τη γέμιση
Στη συνέχεια βγάζουμε από το ψυγείο τα 2 φιλέτα γαλοπούλας και τα ψιλοκόβουμε. Σε ένα μπολ ρίχνουμε τη ψιλοκομμένη γαλοπούλα, το τυρί ρικότα, την ξερή τριμμένη ζυμήθρα Ήπειρος με μόνο 1% λιπαρά, μαντζουράνα, τσίλι, αυγό , μαϊντανό και ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί με μια σπάτουλα μέχρι να γίνει ένα ομοιογενές μείγμα.

Για τη συναρμολόγηση
Σε ένα τηγάνι αλείφουμε με ένα πινέλο λίγο λάδι. Ρυθμίζετε την τη θερμοκρασία σε μέτρια προς υψηλή εστία.
Με ένα φλιτζάνι ρίχνουμε το μείγμα για κρέπες στο τηγάνι και τηγανίζουμε για 60 – 90 δευτερόλεπτα από κάθε πλευρά.

Επαναλαμβάνουμε μέχρι να τελειώσει η ζύμη για κρέπες.
Στη συνέχεια σε ένα ταψί ρίχνουμε στο πάτο 2 κουταλιές της σούπας από τη σάλτσα ντομάτας. Στη συνέχεια γεμίζουμε τις κρέπες και τις διπλώνουμε.

Τοποθετούμε τις κρέπες στο ταψί και καλύπτουμε τις κρέπες από 1 κουταλιά σούπας από τη σάλτσα ντομάτας. Πασπαλίζουμε με παρμεζάνα και αλείφουμε με βούτυρο τα τοιχώματα του πυρέξ.
Ψήνουμε στους 180 βαθμούς Κελσίου για 45 λεπτά. Τέλος σερβίρουμε πασπαλίζοντας με την ξερή τριμμένη ζυμήθρα Ήπειρος με μόνο 1% λιπαρά.

Απαιτούμενος χρόνος: 45 λεπτά

Σχετικα αρθρα

Θέλουμε την γνώμη σας

* Χρησιμοποιώντας αυτήν τη φόρμα συμφωνείτε με την αποθήκευση και το χειρισμό των δεδομένων σας από το sidagi.gr.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα