Υλικά:
Για 2-4 άτομα
2 κεσεδάκια γιαούρτι, στραγγιστό
1 ποτηράκι κονιάκ
2 φύλλα ζελατίνας, µουλιασµένα σε λίγο κρύο νερό
1½ πακέτο σαβαγιάρ έτοιμα
½ φλ. αµύγδαλα, καβουρντισµένα και τριµµένα στο μούλτι
1 κονσέρβα κοµπόστα ροδάκινο (1 κιλό)
250 γραμμάρια κρέμα γάλακτος
1 φλιτζάνι τσαγιού ζάχαρη άχνη
Εκτέλεση:
Λαχταριστό γλυκάκι για μετά το γεύμα
Στραγγίζετε τα ροδάκινα και κρατάτε το σιρόπι. Τα κόβετε σε φέτες. Στη συνέχεια ατο κάδο του μίξερ χτυπάτε τη κρέμα γάλακτος µε τη ζάχαρη άχνη.
Μόλις σφίξει η σαντιγί, την ενσωµατώνουµε στο γιαούρτι µε τη βοήθεια µιας σπάτουλας ανακατεύοντας µε µεγάλες κυκλικές κινήσεις.
Σε ένα µπρίκι ζεσταίνουµε µισό ποτηράκι από το σιρόπι της κοµπόστας µε το µισό κονιάκ. Στραγγίζουµε µε το χέρι τα φύλλα ζελατίνας, τα ρίχνουµε στο µπρίκι και ανακατεύουµε ώσπου να διαλυθούν. Ρίχνουµε το υγρό µείγµα στο µείγµα της κρέµας και οµογενοποιούµε.
Σε ένα µπολ αναµειγνύουµε το υπόλοιπο σιρόπι µε το υπόλοιπο κονιάκ.
Βουτάµε ένα σαβαγιάρ για λίγα δευτερόλεπτα στο σιρόπι και το βάζουµε στον πάτο ενός ποτηριού.
Προσθέτουµε µια κουταλιά από την κρέµα και 2-3 φέτες ροδάκινου. Κλείνουµε µε λίγη κρέµα και πασπαλίζουµε µε τριµµένα αµύγδαλα.
Συνεχίζουµε µε τον ίδιο τρόπο ώσπου να τελειώσουν τα υλικά. Αφήνουµε τα ποτήρια στο ψυγείο για 2 ώρες, ώστε να σφίξει η κρέµα.
Η συνταγή αναφέρεται για έτοιμη κομπόστα, αλλά παρόλα αυτά μπορείτε να παρασκευάσετε τη δική σας σπιτική κομπόστα.