Κρέμα με κρόκο Κοζάνης και μέλι

by sidagi.gr
526 προβολές

Υλικά:

Για 4-6 άτομα

400 ml φρέσκο γάλα
200 ml κρέμα γάλακτος
Λίγες ίνες από κρόκο Κοζάνης
1 κουταλιά της σούπας βραστό νερό
3 αυγά
⅓ φλιτζάνι  μέλι
1 κουταλιά του γλυκού υγρή βανίλια εσάνς
3 κουταλιές του γλυκού ανθόνερο
μοσχοκάρυδο τριμμένο

 

Εκτέλεση:

Δεν είναι ένα απλό γλύκισμα αφού περιέχει τις εκπληκτικές ιδιότητες του σαφράν

Βάζουμε τον κρόκο σε ένα μπολ και προσθέτουμε το ζεστό νερό. Ζεσταίνουμε το γάλα μαζί με την κρέμα σε μια μικρή κατσαρόλα, χωρίς να αφήσουμε να βράσουν.
Χτυπάμε στο μίξερ τα αυγά με το μέλι και τα ρίχνουμε στο ζεστό γάλα ανακατεύοντας συνεχώς. Σουρώνουμε τον κρόκο και προσθέτουμε το εκχύλισμα στο μείγμα μαζί με τη βανίλια και το ανθόνερο.

Βουτυρώνουμε μια στρογγυλή φόρμα και μοιράζουμε μέσα την κρέμα.
Πασπαλίζουμε με μπόλικο μοσχοκάρυδο και ψήνουμε σε μπεν μαρί για περίπου 45 λεπτά σε προθερμασμένοι φούρνο στους 160 βαθμούς.

Απαιτούμενος χρόνος: 45 λεπτά

Σχετικα αρθρα

Θέλουμε την γνώμη σας

* Χρησιμοποιώντας αυτήν τη φόρμα συμφωνείτε με την αποθήκευση και το χειρισμό των δεδομένων σας από το sidagi.gr.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα