Home ΓιορτινάΚαλοκαίρι Κουνέλι με γλυκόξινη σάλτσα και σταφίδες

Κουνέλι με γλυκόξινη σάλτσα και σταφίδες

by sidagi.gr
258 προβολές

Υλικά:

Για 2-4 άτομα

1 κουνέλι περίπου 700 γραμμάρια κομμένο σε μερίδες
75 γραμμάρια (½ φλιτζάνι) αλεύρι
60 ml (¼ φλιτζανιού) ελαιόλαδο
1 καρότο, ψιλοκομμένο
1 σέλινο, ψιλοκομμένο
1 μικρό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
3 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
20 γραμμάρια βούτυρο
150 γραμμάρια προσούτο, ψιλοκομμένο
5 σπόρους από μαύρο πιπέρι
3 κλωναράκια θυμάρι
1 κουταλιά της σούπας λευκή ζάχαρη
60 ml (¼ φλιτζάνι) ξίδι από λευκό κρασί
¼ φλιτζάνι ξανθές σταφίδες
1 κουταλιά της σούπας αποξηραμένα βύσσινα
40 γραμμάρια (¼ φλιτζάνι) κουκουνάρια καβουρδισμένα
25 γραμμάρια (¼ φλιτζάνι) καρύδια, ψημένα και ψιλοκομμένα
 

Εκτέλεση:

Πρωτότυπο και μυρωδάτο πιάτο για το μεσημεριανό σας γεύμα

Σε επιφάνεια κοπής αλατοπιπερώστε τις μερίδες από το κουνέλι. Ρίχνετε το αλεύρι σε ένα μπολ και πανάρετε το κουνέλι τινάζοντας το πολύ καλά. Ζεσταίνετε το λάδι σε ένα βαθύ τηγάνι σε δυνατή φωτιά. Μαγειρεύετε το κουνέλι γυρίζοντας το συχνά για 5 λεπτά ή μέχρι να ροδίσει. Μεταφορά σε ένα πιάτο με μια τρυπητή κουτάλα.

Μειώστε την εστία στο μέτριο και ρίχνετε στο τηγάνι το καρότο, το σέλινο, το κρεμμύδι, το σκόρδο, το βούτυρο και μαγειρέψτε ανακατεύοντας για 5 λεπτά. Προσθέστε προσούτο, πιπέρι και θυμάρι, και μαγειρέψτε για ένα λεπτό ακόμα.

Επιστρέψτε το κουνέλι στο τηγάνι και προσθέτουμε τη ζάχαρη, το ξύδι και το νερό των 500 ml. Αφήνετε να σιγοβράσει σε χαμηλή εστία με κλειστό καπάκι για για 45 λεπτά ή μέχρι το κουνέλι να μαλακώσει.
Προσθέστε τις σταφίδες, κεράσια, καρύδια και μαγειρέψτε ανακατεύοντας κατά διαστήματα, για 5 λεπτά. Πασπαλίστε με το καβουρδισμένο κουκουνάρι και σερβίρετε.

Απαιτούμενος χρόνος: 50 λεπτά

Σχετικα αρθρα

Θέλουμε την γνώμη σας

* Χρησιμοποιώντας αυτήν τη φόρμα συμφωνείτε με την αποθήκευση και το χειρισμό των δεδομένων σας από το sidagi.gr.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα