Home ΜέθοδοςΚατσαρόλα Κουνέλι μπρεζέ με κόκκινο κρασί και φασκόμηλο

Κουνέλι μπρεζέ με κόκκινο κρασί και φασκόμηλο

by sidagi.gr
0 σχόλιο 17 προβολές

Υλικά:

Για 4-6 άτομα

1 κουνέλι 11/2 κιλό κομμένο σε μερίδες
3 μικρά κρεμμύδια ψιλοκομμένα
1  ματσάκι δεντρολίβανο
1 φύλλο δάφνης
μερικά φύλλα φασκόμηλου
περίπου 2/3 από μπουκάλι κόκκινο κρασί
Συκωτάκια από το κουνέλι ή κοτόπουλου
περίπου 2/3 φλιτζάνι ελιές Καλαμών
Αλάτι και πιπέρι

Εκτέλεση:

Λαχταριστό και μυρωδάτο κουνέλι μαγειρεμένο με κόκκινο κρασί και φρέσκα μυρωδικά

Σε ένα τηγάνι με λίγο λάδι ζεσταίνετε σε δυνατή φωτιά το κουνέλι κομμένο σε κομμάτια και από τις δυο πλευρές μέχρι να πάρει χρώμα. Στη συνέχεια προσθέστε τα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα μαζί με όλα τα αρωματικά ανακατεύοντας καλά για 3 λεπτά περίπου.
Σ’ αυτό το σημείο προσθέστε λίγο αλάτι και το κόκκινο κρασί. Σκεπάστε την κατσαρόλα με το καπάκι και αφήνετε να πάρει μια βράση. Ανοίξτε το καπάκι και προσθέτουμε το συκωτάκια που έχετε ψιλοκομμένο πριν.

Ανακατέψτε τα σε καλά, χαμηλώστε τη φωτιά και σιγοβράστε τα κομμάτια του κουνελιού να μαλακώσουν για  45 λεπτά.
Εξαρτάται από το πόσο σκληρό είναι το κρέας του κουνελιού.
Στη συνέχεια προσθέστε στο κουνέλι τις ελιές χωρίς κουκούτσι μετά από τα πρώτα 30 λεπτά. Πριν σερβίρετε ραντίστε με λίγο ελαιόλαδο. Γαρνίρετε με ρύζι ή πατάτες.

Απαιτούμενος χρόνος: 60 λεπτά

Σχετικα αρθρα

Θέλουμε την γνώμη σας

* Χρησιμοποιώντας αυτήν τη φόρμα συμφωνείτε με την αποθήκευση και το χειρισμό των δεδομένων σας από το sidagi.gr.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα