Home ΜέθοδοςΚατσαρόλα Κοτόπουλο στιφάδο

Κοτόπουλο στιφάδο

by sidagi.gr
0 σχόλιο 39 προβολές

Υλικά:

Για 4-6 μερίδες

1 κοτόπουλο ολόκληρο 1 1/2 κιλό
2 κιλά κρεμμύδια μικρά για στιφάδο
½ φλιτζάνι του τσαγιού ξύδι
½ φλιτζάνι του τσαγιού κόκκινο κρασί
1 φύλλο δάφνης
Λίγο πιπέρι ολόκληρο
5-6 γαρίφαλα
1 κομμάτι ξύλο κανέλας
10 κόκκοι μπαχάρι
½ κουταλιά του γλυκού κύμινο
1 κουταλιά της σούπας πολτό ντομάτας
2 σκελίδες σκόρδο
1/2 ματσάκι μαϊντανός
1, ½ φλιτζάνι του τσαγιού ελαιόλαδο

Εκτέλεση:

Λαχταριστό και παραδοσιακό πιάτο για το μεσημεριανό σας

Καθαρίζομυε τα κρεμμυδάκια και με ένα μαχαιράκι χαράσσουμε από ένα σταυρό στο πάνω και στο κάτω μέρος του κρεμμυδιού. Στη συνέχεια  τα βάζουμε όπως είναι ολόκληρα σε μια κατσαρόλα με νερό που βράζει για 1-2 λεπτά και τα σουρώνουμε καλά.

Πλένουμε το κοτόπουλο το στραγγίζουμε, το στεγνώνουμε με απορροφητικό χαρτί κουζίνας και το κόβουμε σε μερίδες. Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κοτόπουλο. Προσθέτουμε όλα τα υλικά και τα αφήνουμε να βράσουν καλά για 20 λεπτά. Μόλις το κοτόπουλο βράσει καλά ρίχνουμε και τα κρεμμυδάκια και το αφήνουμε να σιγοβράζει για 40 – 45 λεπτά μέχρι να λιώσουν τα κρεμμυδάκια. Σερβίρουμε με ρυζάκι και αρακά.

Απαιτούμενος χρόνος: 60 λεπτά

Σχετικα αρθρα

Θέλουμε την γνώμη σας

* Χρησιμοποιώντας αυτήν τη φόρμα συμφωνείτε με την αποθήκευση και το χειρισμό των δεδομένων σας από το sidagi.gr.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα