Κοτόπουλο πανέ με μακαρόνια, σάλτσα ντομάτας και ζυμήθρα Ήπειρος με μόνο 1% λιπαρά

by sidagi.gr
414 προβολές

Υλικά:

Για 2-4 άτομα

Για την σάλτσα ντομάτας και μακαρόνια
1 συσκευασία μακαρόνια σπαγγέτι
75 γραμμάρια βούτυρο
60 γραμμάρια αλεύρι
1/2 κουταλιά του γλυκού πελτέ ντομάτας
1 ποτήρι του κρασιού κρασί Μαυροδάφνη ή ΜαδέραΚοτόπουλο πανέ με μακαρόνια, σάλτσα ντομάτας και ζυμήθρα Ήπειρος με μόνο 1% λιπαρά
4-5 φλιτζάνια ζωμός κρέατος εμπορίου
Αλάτι- πιπέρι
1 τριμμένο καρότο στο λεπτό μέρος του τρίφτη
1/2 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 σκελίδα σκόρδο λιωμένη
1 φύλο δάφνης για άρωμα
1 κούπα ξερή τριμμένη ζυμήθρα Ήπειρος με μόνο 1% λιπαρά
1/2 κούπα παρμεζάνα τριμμένη

Για τα κοτόπουλα πανέ
4 φιλέτα κοτόπουλο
2 αυγά
1 πακετάκι φρυγανιά τριμμένη
Λίγο αλεύρι για το πανάρισμα
2 κουταλιές της σούπας μουστάρδα
Αλάτι
Πιπέρι

Εκτέλεση:

Λαχταριστό και εύκολο πιάτο για το μεσημεριανό σας

Για την σάλτσα ντομάτας και μακαρόνια
Βάζουμε τον ζωμό κρέατος να κάψει (όχι να βράσει) και το διατηρούμε ζεστό.
Σε ανοιχτή κατσαρόλα βάζουμε το βούτυρο να λιώσει και προσθέτουμε λίγο- λίγο το κρεμμύδι, το σκόρδο, το τριμμένο καρότο, το αλεύρι, ανακατεύοντας με ξύλινη κουτάλα μέχρι να διαλυθεί τελείως το αλεύρι.

Εξακολουθούμε να ανακατεύουμε επάνω σε σιγανή φωτιά επί 10 λεπτά μέχρις ότου να πάρει ένα σκούρο χρώμα (προς το ανοιχτό καφέ).
Προσθέτουμε τότε το κρασί, τη ντομάτα, το δαφνόφυλλο, αλάτι και πιπέρι.
Το αφήνουμε στη φωτιά 15-20 λεπτά ακόμη, ανακατεύοντας συνεχώς μέχρις ότου πήξει,οπότε είναι έτοιμο.

Συγχρόνως βράζετε τα μακαρόνι για 8 λεπτά σε αλατισμένο νερό, τα στραγγίζετε και τα βουτυρώνετε για να μην κολλήσουν.

Για τα κοτόπουλα πανέ και συναρμολόγηση
Αλατοπιπερώνουμε τα φιλέτα και τα περνάμε από τα αυγά που τα έχουμε χτυπήσει και έχουμε προσθέσει την μουστάρδα. Στη συνέχεια, τα περνάμε από το αλεύρι και τέλος τη φρυγανιά.
Τηγανίζουμε σε καυτό λάδι για 3 λεπτά από κάθε πλευρά και κρατάμε στην άκρη.

Στη συνέχεια τοποθετούμε την μισή ποσότητα σάλτσα ντομάτας στον πάτο του ταψιού βάζουμε από πάνω τα 4 κοτόπουλα, ρίχνουμε από πάνω την σάλτσα ντομάτας και τελειώνουμε πασπαλίζοντας με την ξερή τριμμένη ζυμήθρα Ήπειρος με μόνο 1% λιπαρά και την παρμεζάνα. Ψήνουμε στο φούρνο στους 180 βαθμούς στο πρόγραμμα με αντιστάσεις για 35 λεπτά. Τέλος σερβίρουμε το κοτόπουλο με τα μακαρόνια.

Απαιτούμενος χρόνος: 40 λεπτά

Σχετικα αρθρα

Θέλουμε την γνώμη σας

* Χρησιμοποιώντας αυτήν τη φόρμα συμφωνείτε με την αποθήκευση και το χειρισμό των δεδομένων σας από το sidagi.gr.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα