Home Συνταγές ΜαγειρικήςΚυρίως πιάτο Κοτόπουλο με σάλτσα ντομάτας

Κοτόπουλο με σάλτσα ντομάτας

by sidagi.gr
161 προβολές

Υλικά:

Για 4-6 άτομα

2 κουταλιές της σούπας φυτικό ελαιόλαδο
1 μέτριο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
1 μικρή κόκκινη πιπεριά, χωρίς σπόρους ψιλοκομμένη
1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένο
2 κουταλάκια του γλυκού τσίλι σε σκόνη
2 στήθη κοτόπουλου, κομμένα σε φέτες
340 γραμμάρια πράσινη πιπεριά τσίλι, κομμένη σε κύβους
Αλατοπίπερο
45 γραμμάρια κόκκινη σάλτσα ντομάτας εμπορίου
4 φλιτζάνια τριμμένο ψωμί
1/2 φλιτζάνι ξινόγαλα
1 1/2 φλιτζάνια τριμμένο τυρί τσένταρ

 

Εκτέλεση:

Λαχταριστό κοτόπουλο φούρνου με πικάντικη γεύση και κόκκινη σάλτσα

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς με αντιστάσεις. Τοποθετούμε την σχάρα στη δεύτερη σκάλα του φούρνου.
Σε μια μεγάλη κατσαρόλα με ζεστό λάδι σε μέτρια φωτιά. Προσθέτουμε το κρεμμύδι και πιπεριά σοτάρετε το κρεμμύδι μέχρι να γίνει διαφανές, περίπου 4 λεπτά.

Ρίχνουμε  το σκόρδο και τσίλι σε σκόνη και σοτάρουμε 1 ακόμη λεπτό.
Βάζουμε το κοτόπουλο και το τσίλι πασπαλίζουμε με αλάτι και πιπέρι.
Δυναμώνουμε τη φωτιά. Σοτάρετε το κοτόπουλο μέχρι να ψηθεί καλά, περίπου 5 λεπτά. Ρίχνουμε τη σάλτσα ντομάτας και αφήνετε μέχρι να πάρει μια βράση. Με μια κουτάλα μεταφέρετε το μείγμα στο πυρέξ.

Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύετε το ξινόγαλα με το ψιχουλιασμένο ψωμί. Πασπαλίζετε  1/2 φλιτζάνι τυρί πάνω από μείγμα κοτόπουλου. Εξαπλώνετε το μείγμα ψωμιού ομοιόμορφα πάνω από το κοτόπουλο. Πασπαλίζουμε με το υπόλοιπο τυρί. Ψήνουμε μέχρι να κάνει μια ελαφριά χρυσή κρούστα , περίπου 20 λεπτά.

Απαιτούμενος χρόνος: 25 λεπτά

Σχετικα αρθρα

Θέλουμε την γνώμη σας

* Χρησιμοποιώντας αυτήν τη φόρμα συμφωνείτε με την αποθήκευση και το χειρισμό των δεδομένων σας από το sidagi.gr.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα