Υλικά:
Για 4-6 άτομα
1 μεγάλο κοτόπουλο, σε μερίδες
1 κούπα ντοματίνια κονσέρβας ή φρέσκιες ώριμες ντομάτες σε κομματάκια
1/2 κούπας κρασί κόκκινο ή 2 κουταλιές ξίδι
1 κουταλιά πελτέ ντομάτας
2 κουταλιές ψιλοκομμένο μαϊντανό ή 1 φύλλο δάφνης
αλάτι, πιπέρι
2 κουταλιές γιαούρτι (προαιρετικά)
1 κούπα λάδι
900 γραμμάρια κρεμμύδια σε φετάκια
600 γραμμάρια μακριές πράσινες πιπεριές, σε ρόδες
2 σκελίδες σκόρδο (προαιρετικά)
1 καυτερή πιπεριά σε ρόδες (προαιρετικά)
Εκτέλεση:
Έχετε βαρεθεί τα ίδια και τα ίδια, τότε δοκιμάστε αυτή την πρωτότυπη συνταγή!
Σε μια βαθιά κατσαρόλα ζεστάνετε το λάδι σε δυνατή φωτιά. Ρίξτε μέσα τα κρεμμύδια, το σκόρδο και τις πιπεριές και σοτάρετέ τα ανακατατεύοντας τα συχνά, για να μην κολλήσουν, έως ότου γίνουν διάφανα.
Παίρνετε τα με τρυπητή κουτάλα, στραγγίζοντάς τα καλά σ’ ένα μπολ. Ρίξτε στην κατσαρόλα τα κομμάτια του πουλιού και σοτάρετέ τα καλά απ’ όλες τις πλευρές. Διαλύστε τον πελτέ στη ντομάτα και ρίξτε τη στην κατσαρόλα μαζί με το κρασί.
Αν χρησιμοποιήσετε ξίδι, προσθέστε μισή κούπα ζεστό νερό. Ρίξτε επίσης το μαϊντανό, τα κρεμμύδια με τις πιπεριές, αλάτι και πιπέρι.
Ανακατέψτε ελαφρά όλα μαζί τα υλικά, σκεπάστε την κατσαρόλα και σιγοβράστε, ώσπου να μαλακώσουν και το φαγητό να μείνει με ελάχιστη σάλτσα.
Προσθέστε το γιαούρτι, ανακατέψτε και κατεβάστε το από τη φωτιά.