Home ΓιορτινάΚαλοκαίρι Κοτόπουλο με πάπρικα και γιαούρτι

Κοτόπουλο με πάπρικα και γιαούρτι

by sidagi.gr
0 σχόλιο 49 προβολές

Υλικά:

Για 2-4 άτομα

1 κοτόπουλο 1 1/2 κιλό κομμένο σε μερίδες
1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
2 κόκκινα κρεμμύδια κομμένα σε κύβους
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
1 κουταλιά της σούπας γλυκιά πάπρικα
2 κουταλάκια του γλυκού σπόρους μάραθου
4 μέτριες ντομάτες τριμμένες
435ml (1 3/4 φλιτζάνια) ζωμό κοτόπουλου
90 γραμμάρια  (1/3 φλιτζανιού) γιαούρτι
1/4 φλιτζανιού ψιλοκομμένο φρέσκο μαϊντανό
Βρασμένο ρύζι ή τηγανιτές πατάτες για γαρνιτούρα

Εκτέλεση:

Λαχταριστό κοτόπουλο μαγειρεμένο σε σάλτσα τομάτας με μυρωδικά για το μεσημεριανό σας

Πασπαλίστε το κοτόπουλο με αλάτι και πιπέρι. Στη συνέχεια σε μεγάλη κατσαρόλα ζεσταίνετε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά. Έπειτα ρίχνετε το κοτόπουλο κομμένο σε μερίδες και το σοτάρετε για 3 λεπτά την πλευρά μέχρι να ροδίσει. Αφαιρέστε το κοτόπουλο από την κατσαρόλα και προσθέστε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι μαγειρεύοντας για 2 – 3 λεπτά μέχρι να ροδίσει.
 

Προσθέστε την πάπρικα και το μάραθο. Μαγειρεύετε ανακατεύοντας για 1 λεπτό. Προσθέστε την τριμμένη τομάτα μαζί με το σοταρισμένο κοτόπουλο και σιγοβράζετε με κλειστό καπάκι για 50 λεπτά. Στη συνέχεια αφαιρέστε το καπάκι και συνεχίστε το μαγείρεμα σε χαμηλή φωτιά για ακόμα 25 λεπτά. Αφαιρέστε από την εστία.
Σ΄αυτό το σημείο προσθέστε το γιαούρτι και ανακατεύετε καλά. Τέλος πασπαλίστε με μαϊντανό και σερβίρετε με ρύζι ή πατάτες τηγανιτές.

Απαιτούμενος χρόνος: 75 λεπτά

Σχετικα αρθρα

Θέλουμε την γνώμη σας

* Χρησιμοποιώντας αυτήν τη φόρμα συμφωνείτε με την αποθήκευση και το χειρισμό των δεδομένων σας από το sidagi.gr.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα