Home ΜέθοδοςΚατσαρόλα Κοτόπουλο με κρασί, μπέικον και μανιτάρια

Κοτόπουλο με κρασί, μπέικον και μανιτάρια

by sidagi.gr
0 σχόλιο 41 προβολές

Υλικά:

Για 2-4 άτομα

50 γραμμάρια βούτυρο
Ελαιολάδου
2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
125 γραμμάρια μπέικον κομμένο σε λεπτές λωρίδες
4 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
1κοτόπουλο κομμένο σε μερίδες
250 γραμμάρια μανιτάρια κομμένα σε φέτες
500ml λευκό κρασί
250ml κρέμα γάλακτος
αλάτι και πιπέρι
1 χούφτα ψιλοκομμένο μαϊντανό

Εκτέλεση:

Λαχταριστό και εύκολο πιάτο με ζουμερό κοτόπουλο για το μεσημεριανό σας

Σε ένα τηγάνι ρίχνετε το βούτυρο και ζεσταίνετε μέχρι να λιώσει.
Στη συνέχεια ρίχνετε το κοτόπουλο και τηγανίζετε μέχρι να πάρει χρώμα από όλες τις μεριές.

Προσθέστε τα κρεμμύδια,το μπέικον και τηγανίζετε για περίπου 5 λεπτά. 
Προσθέστε το σκόρδο και τηγανίζετε για ακόμη 30 δευτερόλεπτα.
Προσθέστε τα μανιτάρια και μαγειρεύετε μέχρι να πάρουν χρώμα για περίπου 5 λεπτά.

Έπειτα ρίχνετε το κρασί και ζεσταίνετε μέχρι να εξατμιστεί. Χαμηλώστε την εστία και αφήνετε να πάρει χρώμα και σιγοβράζετε  για 15-25 λεπτά.
Μετά από 15 λεπτά δυναμώνετε την εστία και προσθέστε την κρέμα γάλακτος. Αφήνετε να μαγειρευτεί για ακόμη 10 λεπτά.
Προσθέστε το ψιλοκομμένο μαϊντανό και αλατοπιπερώστε και σερβίρετε.

Απαιτούμενος χρόνος: 45 λεπτά

Σχετικα αρθρα

Θέλουμε την γνώμη σας

* Χρησιμοποιώντας αυτήν τη φόρμα συμφωνείτε με την αποθήκευση και το χειρισμό των δεδομένων σας από το sidagi.gr.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα