Υλικά:
Για 2 άτομα
2 φιλέτα κοτόπουλο από στήθος χωρίς κόκαλα
1 κουταλιά της σούπας κορν φλάουρ
αλάτι, μαύρο πιπέρι
1/4 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
3/4 κουταλιά της σούπας βούτυρο κομμένο στη μέση
1/4 μικρό κρεμμύδι, ξεφλουδισμένο και ψιλοκομμένο
1 σκελίδα σκόρδο, ξεφλουδισμένη και πολτοποιημένη
1/2 κούπα κρασί Μαρσάλα
115 γραμμάρια φρέσκα λευκά μανιτάρια χοντροκομμένα
1/4 φλιτζάνι ζωμό κοτόπουλου
Αλάτι και μαύρο πιπέρι
Θυμάρι
Δεντρολίβανο
1 κούπα ρύζι για το σερβίρισμα
Εκτέλεση:
Λαχταριστό κοτόπουλο με σάλτσα μανιταριών και γαρνιτούρα ρυζιού
Σε ένα πιάτο ρίχνετε το αλεύρι, κορν φλάουρ, αλάτι, μαύρο πιπέρι και ανακατεύουμε. Στη συνέχεια αλευρώνετε τια δύο φιλέτα κοτόπουλου και από τις δυο πλευρές.
Ζεσταίνουμε το λάδι και 1/4 κουταλιά της σούπας βούτυρο σε ένα τηγάνι σε μέτρια προς υψηλή θερμοκρασία μέχρι το βούτυρο να λιώσει.
Ρίχνετε το κάθε φιλέτο κοτόπουλου στο τηγάνι και ζεσταίνετε πρωτά σε υψηλή θερμόκρασία και μετά χαμηλώνετε μαγειρεύοντας για 10 λεπτά περίπου και από τις δυο πλευρές μέχρι να πάρει χρώμα το κάθε φιλέτο. Μεταφέρετε σε μια πιατέλα και κρατήστε το ζεστό.
Στον ίδιο χρόνο βράζετε το ρύζι σε αλατισμένο νερό για 8 λεπτά και μετά στραγγίζετε.
Ρίχνετετε το υπολοιπο βούτυρο στο τηγάνι προσθέτοντας το ψιλοκομμένο κρεμμύδι, το σκόρδο ανακατεύοντας και τηγανίζετε μέχρι το κρεμμύδι γίνει διαφανές. Προσθέστε τα μανιτάρια και μαγειρέψτε τα μέχρι μαραθούν.
Προσθέστε το κρασί Μαρσάλα και τον ζωμό και αφήνετε να σιγοβράσει μέχρι να μειωθεί ο ζωμός στο μισό. Πασπαλίστε με αλάτι, μαύρο πιπέρι δεντρολίβανο και θυμάρι. Ρίχνετε τη σάλτσα πάνω από το κοτόπουλο και σερβίρετε με το ρύζι.