Υλικά:
Για 6-8 άτομα
Για τη βάση
200 γραμμάρια μπισκότα σοκολάτας με λευκή κρέμα θρυμματισμένα
110 γραμμάρια βούτυρο λιωμένο (λιωμένο όχι καυτό)
Για τη γέμιση
300 γραμμάρια τυρί κρέμα
250 γραμμάρια ζάχαρη άχνη
300 γραμμάρια κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά, χτυπημένη σε σαντιγί (όχι πάρα πολύ σφικτή)
1 πακέτο μπισκότα σοκολάτας με λευκή κρέμα
Για την επικάλυψη γκανάζ
200 γραμμάρια κουβερτούρα
1/2 κλοναράκια βανίλια
1 σφηνάκι ποτό μπράντι
400 γραμμάρια κρέμα γάλακτος
400 γραμμάρια ζάχαρη
60 γραμμάρια άγλυκο κακάο
300 γραμμάρια βούτυρο
Εκτέλεση:
Δροσερό και ξεχωριστό cheesecake με κομματάκια μπισκότου
Για τη βάση
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς και στη συνέχεια θρυμματίστε στο μπλέντερ τα μπισκότα μέχρι να γίνουν ψιλά κομματάκια όχι όμως τελείως σκόνη, κατόπιν τα βάζουμε σε ένα μπολ και προσθέτουμε το λιωμένο βούτυρο, ανακατεύουμε μέχρι να γίνει ένα ομοιογενές μείγμα.
Αφού γίνει ένα μείγμα, το ρίχνουμε σε μια φόρμα ή ένα τσέρκι 20 εκ. δακτυλίδι και πιέζουμε το μείγμα στον πάτο μέχρι να απλωθεί ομοιόμορφα.
Τοποθετούμε τη φόρμα στο φούρνο και ψήνουμε για 10 με 12 λεπτά μέχρι να πάρει λίγο χρώμα το μείγμα μας.
Αφού δούμε ότι ψήθηκε την βγάζουμε από τον φούρνο για να κρυώσει, ή μπορούμε να την βάλουμε στο ψυγείο για περίπου 5 λεπτά.
Για τη γέμιση
Αφού κρυώσει η βάση. Στο κάδο του μίξερ χτυπάμε την κρέμα γάλακτος σε σαντιγί μαζί με την άχνη ζάχαρη μέχρι να σφίξει, ανακατεύουμε το τυρί κρέμα με τη σαντιγί μας απαλά με μια σπάτουλα μέχρι να γίνει ένα ομοιόμορφο μείγμα.
Προς το τέλος κόβουμε σε κομματάκια τα μπισκότα σοκολάτας και τα προσθέτουμε μέσα στη γέμιση και ξανά ανακατεύουμε.
Στρώνουμε τη γέμιση καλά μέσα στη φόρμα του μπισκότου και στρώνουμε από πάνω την επικάλυψη σοκολάτας που έχει κρυώσει.
Αφήνουμε το γλυκό στο ψυγείο για 4 ώρες περίπου και ξεφορμάρουμε το γλυκό, πριν το σερβίρουμε.
Για την επικάλυψη Γκανάς
Σε μια κατσαρόλα βράζετε την κρέμα γάλακτος με τη ζάχαρη κι ανακατεύετε να διαλυθούν οι κόκκοι. Προσθέστε το κακάο, ανακατεύετε ξανά να ενσωματωθεί καλά κι αποσύρετε από τη φωτιά. Προσθέστε το βούτυρο και την κουβερτούρα κομμένη ή σε ξύσμα κι ανακατεύετε ζωηρά. Αν θέλω προσθέτετε τη βανίλια και το μπράντι.
Σουρώνετε το μείγμα της σοκολάτας και αφήνετε στο ψυγείο να κρυώσει καλά αλλά όχι να πετρώσει.