Υλικά:
Για 2-4 άτομα
1 φλιτζάνι ψιλοκομμένα καρότα
1 φλιτζάνι ψιλοκομμένο σέλινο (φύλλα και κοτσάνια)
1/2 φλιτζάνι ψιλοκομμένο σπανάκι
1 κουταλιά της σούπας ψιλοκομμένος μαϊντανός
1 μεγάλο ψιλοκομμένο κρεμμύδι
1 κουταλιά του καφέ αλάτι
1 κιλό νερό
Εκτέλεση:
Σπιτικός ζωμός λαχανικών από τα χεράκια σας
Ρίχνετε τα κομμένα χορταρικά μέσα σε κρύο νερό ή σε χλιαρό νερό (ποτέ σε ζεστό) και τ’ αφήνετε να βράσουν σε σιγανή φωτιά για 30 λεπτά περίπου. Σβήνετε τη φωτιά, ρίχνετε το αλάτι και τα σουρώνετε.
Έτσι θα έχετε το βασικό ζωμό, που σας δίνει τη δυνατότητα να επινοήσετε ατελείωτες ποικιλίες φυτικού κονσομέ.
Μπορείτε επίσης να να προσθέσετε ένα μικρό κουτί πολτοποιημένης ντομάτας, ή ντομάτες φρέσκες πολύ γινωμένες.
Τα κρεμμύδια και το σέλινο δίνουν το άρωμα και μπορείτε να τα χρησιμοποιηθούν σε οποιαδήποτε περίπτωση.